18.5 C
Kakanj
Nedjelja, 1 Avgusta, 2021

LG zvanično potvrdio da gasi poslovanje sa telefonima

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Tokom januara su se pojavili izvještaji da LG razmatra napuštanje tržišta sa telefonima, a sada je to i zvanično.

LG jer smarfon sektor nazvao izuzetno konkurentnim, a ističe da će nastaviti da prodaje postojeći inventar uređaja, a potom će se fokusirati na druga poslovanja kao što su EV komponente, povezani uređaji, smart home, robotika, AI i B2B rješenja.

Proizvođač takođe sugeriše da će i dalje nastaviti da razvija mobilne tehnologije, kao što je 6G. To će biti u okviru napora da se kompanija osnaži u ostalim segmentima svog poslovanja.

Iako je LG divizija sa telefonima imala problema posljednjih nekoliko godina, bila je zadužena za veliki broj inovativnih proizvoda. LG G3 je bio prvi telefon sa QHD ekranom i imao je laserski autofokus u 2014. godini.

Iste godine smo vidjeli i G Flex, sa zakrivljenim ekranom koji je bio fleksibilan i ojačan. G Flex 2 je potom stigao sa jačim procesorom i poleđinom od plastike koja je mogla da popravlja ogrebotine.

LG G5 nije bio pretjerano popularan, niti hvaljen u recenzijama, ali je imao modularni dizajn i brojne dodatke. Tu je i LG V10, koji je imao drugi, manji ekran za prečice, obavještenja i drugo.

LG ističe da će do kraja jula završiti sa zatvaranjem i gašenjem svoje divizije sa telefonima, mada je moguće da će i nakon toga postojati zalihe uređaja koji će biti dostupni u prodaji.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO