LG G3 ima najbolju sliku i zvuk

Televizijski prijemnici 4K OLED TV i Smart TV, saraund sistem zvučnika Sound Plate, kao i vodeći LG G3 smart telefon kompanije LG Elektroniks (LG) dobitnici su nagrada Evropske asocijacije za sliku i zvuk (EISA).

Kao jedina kompanija koja je osvojila EISA nagrade za OLED TV tehnologiju (sa organskim LED diodama) tri godine zaredom, LG je najnovijim uspjehom učvrstio svoju dominantnu poziciju u domenu kućne zabave, navodi se u saopštenju. 

LG 4K OLED TV dijagonale 77 inča (195 centimetara, model 77EC980V), ovogodišnji je laureat EISA nagrade za najbolji evropski televizor, prvi je model koji je inkorporirao 4K rezoluciju (slika kvalitetnija  od Full HD-a) sa prvoklasnim OLED ekranom koji odlikuje WRGB tehnologija (četiri boje po pikselu). 

Pobejdnik nagrade za “Evropski pametni televizor godine” – LG Smart+TV (model 55LB870V) dijagonale 55 inča (140 centimetara), pruža živopisnu i jasnu Full HD sliku ispunjenu preciznim bojama, dubokim kontrastom i širokim uglom gledanja.

Ovogodišnja nagrada “Evropski HT Soundbase” otišla je u ruke uređaja LG SoundPlate (model LAB540), koji je dizajniran da se pogodno i neprimetno uklopi ispod televizora.

Osim snažnog 4.1-kanalnog sistema zvučnika sa izlaznom snagom od ukupno 320 vati, ovaj kućni bioskop posjeduje i aktivni bežični sabvufer (subwoofer – bas zvučnik), kao i ugrađeni 3D Blu-ray plejer i kompatibilnost sa Smart televizorom. Posjeduje i Bluetooth opciju, koja korisnicima omogućava jednostavno puštanje audio zapisa sa eksternih uređaja, kao što je mobilni telefon. 

EISA je nagradila i popularni LG G3 smart telefon ove godine, dodjelivši mu nagradu za “Evropski napredni smart telefon godine”. Ovaj telefon je postavio nove standarde kao uređaj, jer ima Quad HD ekran i OIS+ kameru rezolucije od 13 megapiksela, koja je obogaćena laserskim autofokusom.

Međunarodno priznato, EISA je jedinstveno udruženje 50 publikacija iz 20 evropskih zemalja, predano praćenju najnovijih dostignuća iz oblasti zvuka i tehnologija slike. 

Svake godine, prestižna EISA nagrada dodjeljuje se u šest kategorija: zvuk, video, kućni bioskop, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni, navedeno je u saopštenju.

Nezavisne.com

Možda vam se svidi

Comments are closed.