Lanu Pudar u Mostaru dočekali prijatelji i rodbina: “Teško je opisati ovaj osjećaj”

Popularno

Povezano


Mlada plivačica kojoj predviđaju veliku karijeru nije mogla skriti emocije, kao ni predstavnici kluba čije boje brani.

- Marketing -

”Teško je opisati riječima ovaj osjećaj. Sretna sam i zadovoljna, i zaista hvala svima koji su me sačekali i priredili mi ovakav doček. Na meni je da nastavim trenirati, budem uporna, radim i trudim se, te da na Olimpijadi isplivam što bolji rezultat”, kazala je 15-godišnja Pudar, koja je tokom vikenda na Otvorenom prvenstvu Srbije isplivala A normu za Olimpijske igre u Tokiju u disciplini 100 metara delfin.

Predsjednik PK Orka Damir Đedović rekao je da će u klubu učiniti sve da mlada plivačica i na Olimpijskim igrama ostvari što bolji rezultat.

”Nismo sasvim sigurno još ni svjesni šta je ona uspjela u Beogradu. Nemam riječi. Očekivali normu jesmo, ali rezultat kojim je to postigla je vrijedan divljenja i poštovanja. To je drugi rezultat u svijetu ove godine za seniorke, a ona je djevojčica od 15 godina”, istaknuo je Đedović.

Poručio je i predstavnicima vlasti u Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i državi da je za dalje velike stvari potreban adekvatan bazen, koji Mostar danas nema.

Rezultat Pudar iz Beograda 57,37 sekundi vrijeme je srebrne medalje sa posljednjeg Seniorskog europskog prvenstva održanog u Glasgowu. Vrijeme je to i finala Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Ovaj rezultat koji je bh. plivačici donio 904 FINA boda ujedno je i uvjerljivo najbolji u historiji bh. plivanja. Lana Pudar mogla bi biti najmlađa sudionica Olimpijskih igara Tokiju.

Pudar je prva bh. plivačica koja je isplivala A olimpijsku normu. Rezultat 57,37 sekundi drugi je najbolji na svijetu u ovoj godini, a brža od bh. plivačice je samo svjetska rekorderka i osvajačica zlatne medalje sa posljednjih Olimpijskih igara Sarah Sjostrom, i to za svega tri stotinke. prenosi “Radiosarajevo“.

- Marketing -

Najnovije