Lana Pudar i Nedžad Husić najbolji sportisti u 2021. godini u izboru Sportskog saveza BiH


Bronzana plivačica sa Svjetskog prvenstva se zbog takmičarskih obaveza prisutnima obratila posredstvom videolinka, dok je petoplasirani sa olimpijskog taekwondo turnira Nedžad Husić lično prisutvovao dodjeli nagrade.

- Marketing -

“Ponosan sam na sve prošlogodišnje rezultate i zahvaljujući njima sam i dobio priznanja na sva tri izbora najuspješnijih sportista. Priznanje nacionalnog sportskog saveza naravno ima posebnu vrijednost, a posebno što mi je dodijeljeno u Bihaću gdje sam osvojio svoj prvi takmičarski pehar. To će svakako poslužiti i kao motiv da u ovoj godini pokušam ostvariti što bolje rezultate”, rekao je Husić.

Najbolja državna ekipa u prošloj godini je ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je osvojila peto mjesto na Evropskom prvenstvu. U konkurenciji paraolimpijskih sportova bolji od ostalih bili su reprezentativci naše zemlje u sjedećoj odbojci i jedan od najboljih igrača Mirzet Duran. Najuspješniji treneri su Haris Husić i Ifet Mahmutović.

Najuspješniji mladi sportisti u 2021. godini bili su članovi bosanskohercegovačkih taekwondo klubova Nadina Mehmedović, Milica Vasić, Benjamin Husić i Ilija Jukić, prenosi Klix.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano