Povezano

LAJČAK REKAO DA CRNA GORA MOŽE PRVA U REGIONU DA POSTANE ČLANICA EU: Odmah se oglasio Krivokapić!


Sa njim se, tokom svoje posete Grčkoj, sastao predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić. Tom prilikom su se, kako je saopšteno iz Vlade, saglasili da je Crna Gora važan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu, te izrazili uverenje da će se unutrašnje političke prilike stabilizovati, u cilju jačanja međupartijske podrške za proces integracije.

- Marketing -

U tom kontekstu, Lajčak je naglasio da će Evropska unija nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori.

U svom razgovoru sa Krivokapićem, on je posebno naglasio usklađenost Crne Gore sa Zajedničkom vanjskom i bezbednosnom politikom EU, čime, kako je rekao, se šalje jaka politička poruka.

On je takođe istakao da je jedan od prioriteta EU evropska integracija Zapadnog Balkana, te da je EU potreban Zapadni Balkan i da sa zadovoljstvom očekuje da vidi dalji napredak Crne Gore na njenom evropskom putu kroz odlučne reforme.

Krivokapić je kazao da je vrlo dinamičan intenzitet kontakta sa predstavnicima Evropske unije i država članica svojevrsna potvrda opredeljenosti Vlade Crne Gore da postane buduća članica Evropske unije.

„Verujemo u proces evropskih integracija i našu evropsku perspektivu. Vlada u punom kapacitetu radi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende kako bi se što prije stekli uslovi da Crna Gora postane punopravna članica“, rekao je on.

Takođe je govorio o aktivnostima na planu borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i istakao da će Vlada Crne Gore biti garant vladavine prava u celini.

„U tom smislu ne vidimo alternativu. Vlada je odlučna da se suoči sa svim izazovima kako bi Crna Gora u najkraćem roku bila spremna za članstvo“, kazao je Krivokapić.

- Marketing -

Najnovije

Popularno