Lagumdžija napušta SDP i prelazi u DF !

Nakon posljednjih preliminarnih rezultata koje je objavila CIK BiH, jasno je da će najveći gubitnici ovih izbora biti SDP BiH. Oni su naime ostvarili najlošiji rezultat u posljednjih dvadeset godina, a prilog tome govori da Zlatko Lagumdžija, tvorac SDP BiH poslije 20 godina neće ući u državni Parlament. Shodno tome, Lagumdžija je skontao taktiku kako da ne prekine taj niz, te da i dalje bude u vlasti. On se odlučio preći u najmlađu stranku u BiH, Demokratsku frontu Željka Komšića, upravo onog Željka koji je prije par mjeseci zbog loše politike SDP-a napustio ovu stranku.

Lagumdžija je naime svojim vlastitim mobitelom nakon gubitka vlasti, nazvao Komšića i tražio da se priključi DF-u, uz obećanje kako neće prodavati sve što se prodati da kao što je to činio do sada.
Prema posljednjim informacijama, Lagumdžija je spremam na bilo kakve poteze samo da dođe do vlasti, pa makar to značilo da će Nermina Nikšića i sve ostale visoke zvaničnike SDP-a ostaviti na cjedilu, i na taj način izbaciti iz vlasti.
Još uvijek se čeka odgovor Komšića čija je stranka napravila sigurno najveći rezultat i najveći skok na ovim izborima, uzimajući u obzir da je čak i njihov kandidata bošnjačkog člana Predsjedništva imao više glasova od SDP-ovog novinara Bakira Hadžiomerovića.

Tekst je satiričnog karaktera i nije istinit.

Možda vam se svidi

Comments are closed.