Kvalifikacije za SP 2022: Na ”Bilino polje” dozvoljeno unošenje navijačkih rekvizita

Popularno

Povezano


Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dopustio je gledaocima koji će posjetiti naredne dvije utakmice protiv Finske i Ukrajine, koje se igraju na stadionu ”Bilino polje” u Zenici, korištenje navijačkih rekvizita poput šalova, kapa, zastava i transparenata u cilju stvaranja ljepšeg ambijenta na odlučujućim mečevima fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022”, javlja Anadolu Agency (AA).

- Marketing -

Iz nadležnih zdravstvenih službi sugerirano je Kriznom štabu da se ove utakmice odigraju uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca koristeći samo sjedeća mjesta i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Na stadion ”Bilino polje” moći će ući samo navijači koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci, ili potvrdu o završenoj vakcinaciji, a na punktovima oko stadiona gledaoci sa kupljenim ulaznicama moći će napraviti i besplatan test.

Svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske preko usta i nosa, i moraju se pridržavati uputstava i naredbi ovlaštenih službenih osoba koje su zadužene za organizaciju ovih utakmica.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Finska igra se sutra, 13. novembra, sa početkom u 15 sati.

Dva kola prije kraja kvalifikacija za naredni Mundijal u grupi ”D” prva je Francuska sa 12 bodova. Slijede Ukrajina devet bodova, Finska osam, Bosna i Hercegovina sedam i Kazahstan tri.

Da bi eventualno izborili plasman u play-off za SP izabranicima bh. selektora Bugarina Ivayla Peteva iz duela sa Fincima i Ukrajincima potrebna su najmanje četiri boda.

- Marketing -

Najnovije