Kupci na mukama zbog skupe masažne fotelje: Već dva mjeseca pokušavaju da vrate 2.250 KM

Čak i ako „nasjednete“ na priču o čudesnom proizvodu koji će vas izliječiti za nekoliko hiljada maraka, imate zakonski rok od 15 dana da vratite kupljenu robu, poručuju zaštitnici prava potrošača.

I pored brojnih upozorenja građanima da dobro otvore oči i ne kupuju na brzinu skupocjene proizvode, koji liječe razne zdravstvene tegobe, mnogi se ipak upuštaju u slične avanture, iz kojih, na kraju, izlaze prevareni.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Redakciji Srpskainfo javili su se nezadovoljni kupci koji već dva mjeseca pokušavaju da vrate više od 2.000 maraka, koliko su platili „čudesnu“ masažnu fotelju.

Naši sagovornici ispričali su da su se odazvali pozivu na prezentaciju, koju je firma „Profesional line“, organizovala u Kotor Varošu.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Na prezentaciji je, kažu, bilo dosta naroda, pogotovo penzionera, a trgovci su hvalili masažnu fotelju da je najbolja.

Predstavnici te firme su ispričali kako se radi o savršenoj fotelji koja pomaže onima koji imaju problema sa leđima. Tvrdili su da fotelja liječi sve probleme sa leđima. Naš sin poslednjih godina ima bolove u leđima, pa smo suprug i ja odlučili da je kupimo. Pogotovo kada su rekli da imamo rok od mjesec dana da je vratimo, ako ne budemo zadovoljni – ispričala je sagovornica Srpskainfo.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ističe da je fotelja koštala oko 2.250 maraka i da su oni odmah uplatili taj novac firmi „Profesional line“, ali ubrzo je uslijedilo razočarenje.

Nakon nekoliko dana na našu kućnu adresu stigla je fotelja i to uopšte nije bilo ono što smo naručili. To izgleda stvarno loše i jeftino, a što je najbitnije – ne pomaže. Nakon toga smo odlučili da je vratimo, ali tada nastaju naši problemi – ističe naša sagovornica.

Dodaje da su odmah odlučili da vrate fotelju, pošto je još bila u probnom roku, te su pozvali firmu „Profesinal line“, ali nisu očekivali da će se oni tako ponašati.

Objasnili smo im da nismo zadovoljni sa foteljom i da želimo da je vratimo, ali su oni stalno nešto komplikovali. Odmah sam im i na adresu poslala zahtev da im vratimo fotelju, a oni nama novac. Međutim, oni su nam rekli da pošaljemo fotelju, ali da oni trenutno nemaju novca – pojasnila je je ova žena.
Dodaje da skoro dva mjeseca na sve načine pokušavaju da vrate svoj novac, ali da im za sada ne ide za rukom.

Tokom te prezentacije, predstavnici firme „Profesional line“ nisu prevarili samo nas, nego mnogi ljudi su „nasjeli“ na tu njihovu priču. Bilo je penzionera koji su kupili tu fotelju na kredit – poručuje naša sagovornica.
Srpskainfo je kontaktirala ovu firmu iz Brčkog, u kojoj su nam potvrdili da je fotelja prodata 28. septembra, da su im se kupci obratili 11. oktobra i da im je odgovoreno da pošalju robu na adresu firme.

Rekli su da će provjeriti o čemu se konkretno radi, a kada smo ponovo pozvali za odgovor, poručili su da im se kupci jave za više informacija.

Na naše pitanje da li imaju još ovakvih pritužbi kupaca, u „Profesionalu“ tvrde da nemaju.

Zanimljivo je, međutim, da su razočarani kupci iz BiH ove godine otvorili internet forum „Profesional line Brčko prevare“, gdje pišu o svojoj borbi za povrat novca.

Iz Udruženja za zaštitu potrošača „DON“ pojašnjavaju da je zakonski rok da se vrate kupljeni proizvodi – 15 dana, što bi trebalo da piše i na ugovoru.

U roku tih 15 dana, ne morate ni obrazlagati zašto vraćate proizvod. Zato je važno provjeriti da li su ugovori napisani u skladu sa zakonom, pročitati sve i ono što je napisano sitnim slovima i na poleđini ugovora, a ne samo početak dokumenta. Važno je da se potrošači, koji su na ovakav način obmanuti kupovinom jako skupog proizvoda, jave nama u udruženje da riješimo ovu problematiku i vratimo proizvode koji su preskupi za mala primanja naših građana – savjetuje izvršna direktorica Murisa Marić.
Ona dodaje da ukoliko i udruženje bude imalo problema da zaštiti prava potrošača, za pomoć se obraćaju republičkoj tržišnoj inspekciji.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Konačno dobre vijesti: Gotovo je s rastom cijena polovnih vozila, pad je osjetan

Više od dvije godine trgovici polovnim automobilima trljali su...

U BiH nije dobila priliku: Bišćanka je među deset najljepših na svijetu

Zamislite da surfate internetom i onda slučajno ugledate svoju...