5 C
Kakanj
Ponedjeljak, 19 Aprila, 2021

Kultni automobil: BMW E39 M5 prodat za nevjerovatnu sumu

E39 M5 je jedan od najboljih automobila koje je BMW proizveo u svojoj historiji te i dalje predstavlja sasvim solidan sportski sedan čak i po današnjim standardima.

Jedan primjerak je prodat u Americi za vrtoglavu sumu novca

Očuvani primjerci BMW-a E39 M5 su izuzetno cijenjeni na tržištu pa stoga nije ni čudo što je kupac izdvojio čak 200.000 dolara za jedan primjerak.

Automobil se prodavao u Sinsinatiju putem Enthusiast Auto Grupe (EAG) specijalizirane za BMW M modele. Prethodno je imao samo jednog vlasnika koji ga je rijetko vozio jer je prešao tek nešto više od 5.000 km, a na automobilu su još uvijek originalne gume, prenosi Klix.

EAG-ovi stručnjaci su doveli karoseriju, mehaniku i unutrašnjost u savršeno stanje tako da je novi vlasnik dobio gotovo muzejski primjerak.

Ovaj M5 je proizveden 2003. godine i potiče iz posljednje modelske godine za generaciju E39, što znači da se radi o njenovoj najboljoj verziji. Ujedno je te godine proizvedeno najmanje primjeraka modela. Pored toga, kupci ih nisu tretirali kao kolekcionarske modele, tako da ih je malo preostalo u dobrom stanju.

Eksperti smatraju da će u ne tako dalekoj budućnosti E39 M5 koštati mnogo više.

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO