Kućna pomoćnica i njen sin dočepali se gazdinih kartica: Novac spiskali u kladionicama, naručivali mobitele, odjeću i obuću

Popularno

Povezano


Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Alme Kitovnice, njenog sina Denisa zvanog Žabac i Aldina Čamdžića zbog računarske prevare, saznaje portal “Avaza”.

Naime, Alma je radila kao kućna pomoćnica kod S. M. u Zenici. Kako je navedeno u optužnici ona je vodila brigu oko njegove nepokretne majke. Kada je starica umrla Kitovnica je ostala da radi u kući S.M. gdje je i živjela te je održavala.
Kućna dostava
Kućna pomoćnica je u jednom momentu ukrala bankovne kartice American Express Gold Card, debit Master „Intesa SanPaolo banci“ te kartica „ASA Banke“. Ona je znala da se radi o podacima S. M. za čije korištenje i raspolaganje sa sredstvima na istim nema ovlaštenje. Ona je dobila ideju da se može dobro okoristiti tim karticama te preko njih vršiti uplate i kupovinu preko interneta.
Kartice je proslijedila svom sinu Denisu koji je u periodu od 23. juna 2020. do 13. jula 2020. godine koristeći podatke sa kartica putem PayPal računa i izvršio plaćanje na stranici za online prodaju „Wish com“. Tu je kupovao odjeću, obuću i druge artikle u ukupnom iznosu od 1.350 KM. Sve pošiljke su bile adresirane na njegovo ime, a roba mu je dostavljena putem „BH Pošte“ 20. avgusta 2020. godine. Pošiljku je primila Alma, a jedan dio robe vraćen je pošiljaocu, jer nije podignut u predviđenom roku.
Kako je opisano u optužnici 23. juna prošle godine koristeći podatke sa kartice „ASA Banke“ izvršio je transakcije od 70 KM na svoj korisnički račun u kladionici „Premier sport“ Istočno Sarajevo sa kojim novcem je raspolagao na njemu poznati način.
Kitovnice su nastavile s „peglanjem“ gazdinih kartica te je u periodu od 5. jula 2020. do 9. jula iste godine koristeći podatke sa kartice „ASA Banke“ izvršio transakcije u ukupnom iznosu od 778 KM na svoj korisnički račun u kladionici „Williams“ te je prokockao taj novac.
Razrađen sistem
Tako je poslodavca svoje majke oštetio za dodatnih 2.198 KM .
Majka i sin ubrzo su u razrađeni „sistem“ ubacili i Aldina Čamdžića.
Tako su 24. juna prošle godine su karticu American Express Gold Card ustupili Čamdžiću koji je istog dana putem interneta izvršio uplatu za kupovinu mobitela „Samsung A31“ u prodavnici „Startech doo Zenica PJ Mobishop“ u iznosu od 628.95 KM.
Čamdžić je otišao korak dalje te je ime za preuzimanje mobitela ostavio ime i prezime S. M., iako je znao da on nije naručio taj telefon. Samo je promjenio adresu dostave gdje je naveo svoje prebivalište.
- Marketing -

- Marketing -

Najnovije