Krivokapić: Branit ćemo džamije kao i naše crkve

0

To moraju znati i naša braća islamske vjeroispovijesti, da ćemo jednako braniti njihove džamije kao naše crkve – rekao je Krivokapić.

Nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić poručio je danas u Pljevljima da opozicija ne stoji iza incidenta u ovom gradu, gdje su polomljena stakla na ulaznim vratima prostorija Islamske zajednice.
On je poručio pripadnicima islamske vjeroispovijesti da će jednako braniti njihove džamije kao i crkve. Osudio je kamenovanje prostorija Islamske zajednice u tom gradu i poručio da ta koalicija od početka ima parolu “Ne damo svetinje”, koja se odnosi na sve svetinje.
– To moraju znati i naša braća islamske vjeroispovijesti, da ćemo jednako braniti njihove džamije kao naše crkve – rekao je Krivokapić na konferenciji za novinare u hotelu “Pljevlja”.
On je zajedno sa sveštenicima razvio transparent ispred Husein-pašine džamije, na kojem piše “Ne damo svetinje”, i time poslao poruku svim građanima Crne Gore da će jednako braniti džamije kao i crkve.
Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.
Krivokapić je istaknuo da to što se dešava nije slučajno i da to ne radi opozicija, koja će vrlo brzo biti pozicija. “Opoziciji ne odgovara nijedan jedini incident u ovom trenutku. To je spinovanje koje se dešava od odlazećeg režima, sa metodama koje su dobro poznate svim građanima Crne Gore”, rekao je Krivokapić.
On je istaknuo da odlazeći režim želi da strah i mržnja prevladaju. “Jasno je zašto se to radi. Ako samo pogledate dešavanja koja su vezana za Pljevlja, Rožaje, Bijelo Polje, da li može neko normalan da kaže da je to slučajno”, upitao je Krivokapić.
On je upitao zašto policija ne nađe spomenute prijestupnike te da je njihova obaveza da, po Ustavu i Zakonu, obezbijede mir i red u čitavoj Crnoj Gori.
“Ako se to ne radi danas, kada će se raditi”, upitao je Krivokapić.
On je istaknuo da policija sve zna, pa čak i šta su ručali građani Crne Gore, da imaju i kamere, svoje ljude, da imaju razrađen sistem te da se ova država zbog toga može nazvati – policijskom državom.
– Ako je država policijska, kako dopušta da niko ne bude procesuiran, prepoznat? Ali, mene ne interesuje ni ta činjenica ko je to napravio, već ko je to naredio. To u Crnoj Gori mora da zaživi. Ko je dao naređenje za ovo što se dešava, i u Pljevljima i bilo gdje drugo – rekao je Krivokapić.
Istaknuo je da, konkretno kada su u pitanju Pljevlja, odlazeći režim želi da stvori takvu sliku u međunarodnoj javnosti.
Krivokapić je istaknuo da koalicija “Za budućnost Crne Gore” želi samo mir i spokojstvo.
“Mi svim građani želimo jednako dobro. Bez obzira koje su vjere, nacionalnosti, kakva mišljenja i slobodu žele. Ono što je najvažnije u ovom trenutku, poslati jasnu poruku da Uprava policije, direktor policije, da svi načelnici centara bezbjednosti moraju da rade svoj posao. Ne mogu oni da se distanciraju i da ne znaju šta se dešava u ovim situacijama”, rekao je Krivokapić.
On je istaknuo da sve te poruke mržnje ne može niko da iskaže osim onaj koji je mrzovoljac i jedini mu je orijentir u životu da lažima pokrene nešto što nikome ne treba te je dodao da šalje poruku mira, a da je svaka poruka “Selite se” – poruka režima.
 – Zdravko Krivokapić je zajedno sa sveštenicima iz Pljevlja razvio transparent “Ne damo svetinje” ispred Husein-pašine džamije.
avaz.ba