Povezano

KRATAK TEST – URADITE OVO, I OTKRIJTE KOJA VAS BOLEST VREBA: Sasjecite je u korijenu


Evo kako na jednostavan način, u kućnim uslovima provjerite svoje zdravlje:

- Marketing -

Nedostatak selena u organizmu:

Nedostatak selena (Se) utvrđuje se pomoću vodonik-peroksida (hidrogena). Test se vrši na prstima. Koža treba da bude čista i suha: dobro operite ruke prije dijagnoze i nakon 10 minuta sprovodimo test. Nanesite 3% rastvor hidrogena na jagodice. Uz dovoljnu količinu ovog mikroelementa, neće se desiti izbeljivanje, ako nemate dovoljno selena, pojaviće se pojedinačno pobijeljena područja u obliku tačaka; sa očiglednim nedostatkom selena (Se), područja izbeljene kože postanu veća i jasnija.

Nedostatak joda u organizmu:

Za dijagnostiku uzimamo 5% rastvor joda. Uzimamo štapić za uši, umočimo ga u jod i njime nacrtamo kvadrat veličine 3×3 centimetra (svakako ga obojimo). Po vašem izboru crta se kvadrat: na unutrašnjem dijelu zgloba, na stomaku, unutrašnjoj površini butina, unutrašnjem dijelu podlaktice. Pustite da se jod potpuno osuši. Ako nacrtani kvadrat joda nestane brže od jednog dana, to ukazuje na nedostatak joda u tijelu.

Test kiseline u želucu

Nekoliko minuta prije jela popijte 50-100 ml čistog sok od cijeđene cvekle. Cvekla sadrži supstance zvane betacijanini, a kada je pH želučane kiseline normalan, te supstance se raspadaju. Kada je kiselina u želucu manje nego što je potrebno, betacijanini se ne uništavaju, u tom slučaju će urin biti jako crvene boje.

Test dehidracije ijtela

Kritični nedostatak tečnosti u tijelu ili dehidratacija mogu se lako identifikovati štipanjem kože na podlaktici: ako je tijelo hidrirano, koža se trenutno vraća u prvobitni položaj, ako ste dehidrirani ostaće nabori od štipanja.

U svakom slučaju posjetite ljekara, a prije toga uradite sve laboratorijske analize. Samo tako možete potpuno da proverite svoje zdravlje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno