27.7 C
Kakanj
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Kraj za Ford Mondeo: Prva generacija predstavljena početkom 1993. godine

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Ford je prošle godine već prekinuo proizvodnju američkog Fusiona, dok će krajem marta 2022. godine prestati i proizvodnja njegovog evropskog brata Mondea.

Kompanija je saopštila da će sljedeće godine prekinuti proizvodnju aktuelnog Mondea (limuzine i karavna) u fabrici u španskoj Valensiji, i to zbog sve većih promjena u željama kupaca, piše Autoblog.

Drugim riječima, zbog rasta popularnosti SUV/crossover modela i pada interesovanja za klasičnim limuzinama (segment tržišta u kome se nalazi Mondeo je od 2000. godine do danas smanjen za oko 80 odsto).

Treba podsjetiti da je Mondeo prve generacije u Evropi predstavljen početkom 1993. godine (kao zamjena za dotadašnju Sierru), kao i da je do sada na Starom kontinentu prodato oko 5 miliona Mondea (svih generacija zajedno).

Mondeo će inače ostati u proizvodnju u Kini (vjerovatno još nekoliko godina), gdje je prošle godine prošao kroz još jednu restilizaciju.

S druge strane, Ford je saopštio da će Valensiji nastaviti da proizvodi MPV modele Galaxy i S-Max.

Na kraju, Ford će kao indirektnu zamjenu za evropski Mondeo i američki Fusion ponuditi novi model, i to u vidu povišenog karavana.

Ovaj novitet se očekuje do kraja 2021. godine, ali ostaje pitanje imena pod kojim će se prodavati.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO