Korona virus im pokvario 67. godišnjicu braka: Muškarac pronašao način da pokaže ljubav supruzi

Muškarac iz Connecticuta nije mogao da uđe u starački dom, već je ispred prozora sobe u kojoj se nalazi njegova žena držao veliku tablu na kojoj je ispisana čestitka.

Bračni par je zajedno 67 godina, a važan datum u njihovom životu došao je usred epidemije korona virusa.

Odjeljenje za javno zdravlje Konektikata zabranilo je posjete staračkim domovima zbog širenja COVID-19 . To nije spriječilo Nancy i Boba Shelarda da obilježe 67. godišnjicu braka.

Bob je stajao ispod njenog prozora i u ruci držao tablu na kojoj je pisalo: “Volio sam te 67 godina i još uvijek te volim. Sretna godišnjica”. Nensi je vidjela svog supruga, mahala mu sa prozora i slala poljupce.

  • Loše mi je, jer želim da budemo zajedno, ali znam da je to nemoguće. Mislim da i ona želi isto – navodi Bob.

Njihova kćerka Lora Mikolajčak kaže da je Bob svakoga dana posjećivao Nancy, sve dok posjete u staračkom domu nisu zabranjene.

  • Uvijek su nam bili inspiracija, a ovaj susret jedan je od načina da proslave godišnjicu u vanrednim okolnostima – objašnjava Lora.

https://youtu.be/Kt2z5lrF5sE

Državna uprava zabranila je sve posjete staračkim domovima u periodu od 30 dana, osim u izuzetnim slučajevima kao što su povratak iz bolnice ili posjeta ljudima koji su životno ugroženi, piše Fox news.

Stariji ljudi i osobe narušenog zdravlja nalaze se u najvećoj opasnosti tokom epidemije korona virusa.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply