Povezano

Korisni trikovi: Kako zaspati u 10, 60 ili 120 sekundi?


Ako imate problema sa spavanjem, nije zgorega probati ove trikove.

- Marketing -

Ako provodite više vremena pokušavajući zaspati nego zbilja spavajući, niste jedini. Sam proces tjeranja samih sebe na spavanje može potaknuti nervozu koja nam onda još više ne da da spavamo. srećom, postoje znanstveno utemeljni trikovi za pomoć kod uranjanja u san.

Kako zaspati u 10 sekundi?

Ovo možda neće uspjeti iz prve, ali vježbom možete postići da zaspite u 10 sekundi. Treba naglasiti da ova metoga zapravo traje 120 sekundi,a li posljednjih 10 su one potrebne da bi napokon zaspali.

Vojna metoda: U jednom rodu američke vojske razvijena je metoda koja pilotima pomaže da zaspiju u 2 minute ili manje. Pilotima je trebalo 6 tjedana da je izvježbaju, ali upsjela je i to čak i nakon što su popili kavu ili s pucnjevima u pozadini. Ova metoda navodno funkcionira i kod onih koji moraju spavati dok sjede.

Kako funkcionira? Opustite cijelo lice, uključujući i mišiće u ustima. Spustite ramena da otpustite napetost te ruke spustite uz tijelo. Izdahnite i opustite prsa. opustite noge, bedra i listove. Ispraznite um na 10 sekundi zamišljajući neku opuštajuću scenu. Ako vam to ne ide, 10 sekundi ponavljate frazu: “nemoj misliti”. Trebali biste zaspati unutar 10 sekundi.

Napomena: Ako vam ovo ne funkcionira, morate poraditi na osnovama na kojima se temelji ova vojna metoda, a to su disanje i opuštanje mišića, za što je dokazano da djeluje. Također, neka stanja poput ADHD-a i anskioznosti mogu umanjiti djelovanje ove metode.

Kako zaspati u 60 sekundi?

Ove dvije metode, koje se fokusiraju na disanje ili mišiće, pomažu da umirite um. Ako se početnici moglo bi vam trebati i do 2 minute da ove metode prorade.

4-7-8 metoda disanja: Ovo je kombinacija meditaciej i vizualizacije te disanja. Što je više prakticirate, ova metoda bolje funkcionira. Ako imate dijagnozu poput astme ili COPB-a savjetujte se s liječnikom prije nego što probate ovu metodu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno