28.5 C
Kakanj
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Kordić: Hvala svima, napravimo Mostar gradom kojim ćemo se hvaliti


– Ovaj derbi nema gubitnika. Dobitnici su Grad Mostar i svi mi ovdje. Upoznali smo se, družili, promovisali demokratiju i napravili dobru kampanju. Bilo je čudnih stvari na početku rada Vijeća, ali se sve to zaboravi jer je bilo u žaru borbe. Od danas radimo zajedno i budimo kao jedno. Funkcija gradonačelnika u Mostaru je ustvari prvi među jednakima. Velika čast i odgovornost za mene. Mogu obećati da ću svo znanje, kapacitet i energiju uložiti za dobrobit grada. Nadam se da ćemo se moći hvaliti gradom koji imamo. Potencijal je ogroman, a mi okrenimo jedra niz vjetar i stignimo sredine koje su ispred nas. Zajedno napravimo finu priču koja počinje danas, rekao je.
Prethodno je na saradnji svima u Gradskoj upravi zahvalio odlazeći gradonačelnik Ljubo Bešlić, dok je prvi Kordiću čestitao doktor Guzin, kazavši da su čestitke iz srca, te da vjeruje da će uz mnogo mudrosti i znanja Kordić biti dobar gradonačelnik. Rekao je i da je njihova utrka bila pravi derbi, te da u svakom derbiju neko ipak mora izgubiti.

Ivan Zelenika je podnio ostavku na mjestu predsjedavajućeg Vijeća, a njega će naslijediti Salem Marić (Klub Bošnjaka). Rotacija je učinjena da bi se zadovoljile sve odredbe Statuta.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO