Konjić: Uz ovakav pristup Nigerija i Iran moraju "pasti"

Nekadašnji kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Muhamed Konjić, koji se na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nalazi u ulozi stručnog komentatora BHT-a, nakon uvodne utakmice bh. tima protiv Argentine u Rio de Janeiru, kazao je da naši nogometaši ni jednog trenutka nisu bili inferiorni.

– “Nakon nesretno primljenog gola i puno veće reprezentacije od naše izgubile bi samopuzdanje. Međutim, naši momci bili su hrabri, odigrali su čvrsto. Samo početkom drugog poluvremena, kada su igrali s tri špica, Argentici su bili dominantni, međutim sve između toga, prije i poslije, naša reprezentacija bila je više nego ravnopravna, a na kraju je i zabrinula Argentince, ulaskom u igru Ibiševića. Naravno, vidjeli smo i dobre i loše strane u našoj reprezentaciji, ali za optimizam itekako ima mjesta. Vidjeli smo da s dva napadača imamo puno više opcija, a Džeki je puno lakše kad ima pomoć Ibiševića. Ono što je najvažnije, naši mladi momci nisu bili impresionirani, naprotiv odgovorili su ovom zadatku”, kazao je Konjić.

Igru našeg tima u prekidima Konjić je ocijenio kao problematičnu i nešto na čemu treba “poraditi”.

“Nažalost mi smo u prekidima imali problema i u prijateljskim utakmicama. Desilo nam se to i protiv Argentine. Žao mi je zbog tog nestrenog autogola, pogotovo što se desio mladom igraču Kolašincu, ali hvala Bogu to se nije osjetilo na njemu. Odigrao je dobru utakmicu, bio je potpuno siguran”, kazao je Konjić.

Predstojeće susrete s Nigerijom i Iranom, Konjić smatra da ćemo igrati opuštenije.

“Dolaze susreti s mnogo slabijim reprezentacijama, ne samo imenom nego i načinom igre, tako da ćemo moći igrati mirnije i s našim prirodnom stilom izaći im na megdan. Vidjeli smo da je bilo itekako velikog umora među igračima, ali imamo još pet dana da se pripremimo. Imamo pravo da se nadamo. Na SP smo došli kao jedna od najefikasnijih reprezentacija, trebamo igrati sa svojim najjačim oružjem. Uz ovakav pristup Nigerija i Iran moraju pasti”, kazao je Konjić.

Odlučujuće susreta za plasman u osmini finala nogometaši BiH igrat će 21. juna u Cuiabi protiv Nigerije, te četiri dana kasnije u Salavadoru protiv Irana.

Fena

Možda vam se svidi

Comments are closed.