― Marketing ―

Konaković otvoreno: Prvo ekonomija, a onda politika; žao mi je što Dodik nije tu…

- Marketing -

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Elmedin Konaković danas je prisustvovao svečanom otvorenju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru. U izjavi za medije Konaković se osvrnuo i na trenutna politička dešavanja u našoj zemlji.

“Vratio bih se na akcenat koji smo čuli kod svih govornika, a to je o važnosti ekonomske saradnji i uopšte saradnje Balkana. Svi su naglasili koliko je važna ta politička stabilnost za razvoj bilo koje ekonomije. Uživam slušajući ovakve vrste poruke. Čuli smo koliko je važna robna razmjerna unutar zemalja, posebno unutar odnosa BiH, Srbije i Hrvatske. Još jednom akcentiram potrebu da napokon zbog ljudi akcenat stavimo na ove teme, a ne na one teme zbog kojih se mučimo dugi niz godina i oko kojih čini mi se još dugo nećemo imati saglasnost”, kazao je Konaković, prenosi N1.

Potom je dodao:

- Marketing -

“Danas smo došli u punom kapacitetu. Sretan sam što kao koalicija zajedno sa partnerima želimo da pokažemo novo lice bh. politike, lice projekata, kompromisa, povećanja plata, brige o ljudima, a ne onih tema koje nas umaraju”.

Sajmu ove godine nije prisustvovao predsjednik RS, Milorad Dodik.

“Nema Milorada Dodika tu, ne znam zašto ga nema. U posljednje vrijeme je ponovo poslao neke nepotrebne poruke. Mi smo tu da se dogovaramo. RS je entitet u BiH. Jednako nam je važan kao i Federacija BiH. Žao mi je što nije bio tu da o tome direktno u lice porazgovaramo”, kazao je Konaković.

Na kraju izjave za medije osvrnuo se i na dogovore koalicije na državnom nivou te o saradnji unutar Vijeća ministara BiH.

Ne najavljuje samo HDZ izmjene izbornog zakona, najavljujemo i mi. Imamo svoje ozbiljne zahtjeve koje smo već kazali u Neumu. U Neumu smo već bili blizu rješenja. Izborno zakonodavstvo je tema o kojoj svi brinemo. Lakše ćemo funkcionisati ako se prvo pozabavimo ekonomskim temama, a onda politika. Kada je riječ o radu Vijeća ministara BiH i posljednjim dešavanjima. Čudno je da Dodik iz RS uslovljava da to bude Južna interkonekcija, kada smo mi rekli da je uredu da bude ta Južna interkonekcija. Mi smo rekli da je to uredu i samo treba da dođe na Vijeće ministara BiH. Ne može RS potpisivati ugovor sa Srbijom niti implementirati taj projekat. Mi smo spremni na dogovor i kompromis, nadam se da su i oni. Čini mi se da se oni malo slabo snalaze u politikima dogovora, više se snalaže kada je politika konflikta”, zaključio je Konaković.

(Izvor: N1)

 

- Marketing -

Užas u Kaknju: Muškarac nasmrt pretučen u ugostiteljskom objektu

Jučer je u 22:19 sati u prostorije Hitne medicinske pomoći u Kaknju dovezeno beživotno tijelo N.F. (1960.) iz Kaknja. Izvršenim pregledom tijela uočeno je više...