Konaković izgubio tužbu protiv Avdića i mora platiti 3.333 KM troškova postupka

Općinski sud u Sarajevu donio je 28.aprila ove godine presudu (65 0 P 679133 P) kojom je  odbijena kao neosnovana tužba Elmedina Konakovića, lidera Naroda i Pravde protiv internet portala “Žurnal” i novinara Avde Avdića, a zbog objavljenog teksta od 6.novembra 2017.godine pod nazivom: OMAKLO MU SU OPET: “Premijer Konaković dužan Zetri i Skenderiji 60.000 KM”

Konaković je u tužbi radi naknade štete zbog, kako je smatrao klevete, tražio isplatu 1.500 KM, zbog pretrpljene duševne boli, povrede ugleda i časti, ali je Općinsku sud tužbu odbio kao neosnovanu.

 

No, po presudi, Konaković je dužan tuženima, “Žurnalu” i Avdiću isplatiti troškove parničnog postupka u iznosu od 3.333,09 maraka, a sve u roku od 30 dana.

Novinar Avdić nam je rekao da je Općinski sud u Sarajevu ustvari samo potvrdio navode iz teksta.

 – Sud je, zapravo, potvrdio naše navode da je firma koju je osnovao Konaković oštetila Zetru i Skenderiju za kiriju i plazma televizore koji su bili u prostorijama koje je koristila. Konaković je sve vrijeme negirao naše navode, pisao po FB da lažem i sad je red da kao legalista objavi i ovu presudu – rekoa nam je Avdić.

Možda vam se svidi

Leave A Reply