Konačno prava stvar: Sportska Škoda je opet tu

Škoda je uz RS izdanje Kodiaqa na scenu pariškog salona izvela i atraktivni kompakt naglašenih sportskih aspiracija. Zasad se radi samo o konceptu. Zove se (opet) Vision, a RS u imenu jasno ukazuje kako Škoda radi na tome da proširi ponudu RS modela. I ne samo to, iza ovog koncepta se krije nasljednik pomalo neuglednog Rapida. Jezikom brojeva govorimo o 4.356 mm duljine, 1.431 mm visine i 1.810 mm širine.

Poslovičnu praktičnost donosi 430 litara prtljažnog prostora, ali u kombinaciji kabine s četiri sjedala. To zasigurno neće biti slučaj na serijskoj izvedbi, baš kao i logo marke od stakla, ali i prednja maska izrađena od karbona. Bočni prozori izgubili su okvir, pragovi su dobili češke zastave, a auto je postavljen na obuću promjera 20 inča. I straga jedna atrakcija, natpis Škoda je osvijetljen, a dodana je i horizontalna LED letva koja se proteže od jednog do drugog otvora, piše Index.hr.

A interijer osim konfiguracije sjedala upućuje da je automobil spreman za proizvodnju. Sportska nota je neizostavna, kao i tradicionalni potpis VW grupe.

Ispod poklopca hibridni pogon koji kombinira 1.5  TSI sa 150 KS i elektromotor od 102 KS za sinergijski učinak od za Škodu dobro poznatih 245 KS. 100 km/h koncept ima za 7,1 sekundi, a maksimalac je 210 km/h. Zahvaljujući setu baterija od 13 kWh moguće je voziti isključivo na struju, i to do 70 km.

Možda vam se svidi

Leave A Reply