― Marketing ―

Komšić u Konjicu otvorio nove pogone japanske kompanije

- Marketing -

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, danas je svečano otvorio nove proizvodne pogone japanske kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia u Konjicu.

Kompanija se bavi proizvodnjom komponenti ležajeva, valjčića i svi proizvodi se izvoze širom svijeta za potrebe automobilske industrije. Fabrika u Konjicu zapošljava 330 radnika s intencijom daljnjeg rasta i razvoja u budućnosti.

Komšić je istakao da je ovo velika stvar ne samo za lokalnu zajednicu, nego za cijelu BiH i naglasio da su ovo japanski partneri koji su poznati po svojoj preciznosti i gotovo savršenoj organizaciji posla.

- Marketing -
  • Ovo je prvi korak u razvoju Konjica i regiona, nadajući se da će dobra vijest proći dalje i privući druge japanske tvrtke da ulože u BiH.

 

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i direktor kompanije Zlatko Hadžimahović bili su također prisutni na svečanom otvorenju.

Kako su objasnili, ovo je veliki uspjeh za Konjic i regiju, posebno za mlade koji su pronašli zaposlenje u ovoj firmi.

Nadaju se da će se u budućnosti još više firmi odlučiti za ulaganje u Konjic i BiH u cjelini.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...