Komšić: Sad Suljagić ne valja, je l'? 'vakav je, 'nakav je? Š'a hoćete vi, bolan?

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić, ruku na srce, nikada nije važio za nekog naročitog govornika i pretjerano elokventnu osobu

U prethodnih nekoliko godina, otkad je na političku scenu na velika vrata ušao izborom u Predsjedništvo, Komšić nas je častio mnoštvom ispada za koje je teško reći da li su prije skandalozni ili komični, a njegovi javni nastupi češće su dolikovali kafanskim prepirkama nego govoru i ponašanju jednog ozbiljnog državnika.

Ipak, čini se da je u aktuelnoj predizbornoj kampanji uspio nadmašiti samog sebe. Na skupu DF-a vidno uzbuđeni Komšić nije krio riječi hvale za kandidata svoje stranke za člana Predsjedništva Emira Suljagića, kojeg je u maniru rasnog sarajevskog jalijaša agresivnim tonom pokušao približiti glasačima dajući nam do znanja da bi on „poginuo za svoju zemlju“. Također, nije propustio priliku ni da opali paljbu po Suljagićevim kritičarima, jasno im poručivši: „šta je sad, ne valja Suljagić, je l’? ‘vakav je, ‘nakav’ je… Malo previše viče, galami…! Šta hoćete vi, bolan?“.

Da li će ovakvi nastupi pomoći ili odmoći Emiru Suljagiću i Demokratskoj fronti pokazat će izbori. Uostalom, pogledajte video pa sami donesite sud:

https://www.youtube.com/watch?v=UhYQzAHc1GM

depo.ba

 

Možda vam se svidi

Comments are closed.