Komšić i Džaferović uputili poruke solidarnosti Bidenu

Popularno

Povezano


“Bosna i Hercegovina i Sjedinjene Američke Države dijele višedecenijsko prijateljstvo i partnerstvo, pišu “Vijesti“.
Godišnjica stradanja nevinih žrtava u terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine, prilika je da se podsjetimo na pravednu borbu za istinu i kažnjavanje zločinaca”, napisao je Komšić.
Podsjeća da i Bosna i Hercegovinaima bolne datume i shvata značaj godišnjica obilježavanja ovakvih tragičnih događaja i decenijama poslije, kako bi osigurali da se isti nikada nikome više ne ponove.
“Teroristički napad u SAD-u bio je napad na demokratsko društvo koje se zalaže za mir, slobodu, sigurnost i prosperitet.
U ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, upućujem Vama i Vašem narodu SAD-a riječi podrške na ovaj veoma važan datum. Čvrsto stojimo uz svoje prijatelje!”, stoji u pismu Željka Komšića.
I član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poslao poruku solidarnosti predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu i američkom narodu povodom 20. godišnjice od terorističkih napada na SAD:
– U svoje lično ime i u ime građana Bosne i Hercegovine upućujem poruku iskrene solidarnosti prema prijateljskom američkom narodu koji obilježava 20 godišnjicu od terorističkih napada u kojima je živote izgubilo 2977 nedužnih ljudi.
Sjećanje na žrtve obavezuje nas da svi, kao globalna zajednica, nastavimo voditi odlučnu borbu protiv terorizma kao oličenja istinskog zla, i da ne dopustimo da nasilje nadvlada mir i zajedničke vrijednosti.

- Marketing -

Najnovije