Komšić: Dodik svojim potezima doveo u pitanje RS

Popularno

Povezano


Svaki daljnji korak u tome smislu, dodaje Komšić, odnosno pokušaj provođenja zabrane rada institucija države Bosne i Hercegovine, značiti će direktne posljedice u prvom redu po Dodika a onda i po manji. bh entitet.
“Očekujem da demokratski dio međunarodne zajednice hitno proširi sankcije Dodiku, koji je dokazani odmetnik od međunarodnog prava, i čije se najave više ne može tolerisati, jer su direktna prijetnja po stabilnost, mir i sigurnost ne samo regije nego i Evrope”, naveo je Komšić, dodavši:
“Ako je divljaštvo dopušteno Karadžiću koji je proveo genocid, to isto ne može biti dopušteno Dodiku. Podrška u odbacivanju zakonske zabrane negiranja genocida koju mu pružaju politički saveznici iz HDZ-a je zanemariva, ali ne smije biti izgubljena iz vida, niti oproštena.”
Podsjetimo, danas je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hecegovine, ponovo negirao genocid i pravnosnažne presude međunarodnih i domaćih sudova. Održao je konferenciju za novinare odmah nakon što je visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i drugih zločina. Ponovo je zaprijetio otcjepljenjem. prenosi 2N1“.

- Marketing -

Najnovije