Kompanija u BiH isplatila rekordan bonus radnicima: Svakom zaposleniku više od 4.500 KM

Popularno

Povezano

Danski maloprodajni lanac JYSK isplatio je zaposlenicima u svojim poslovnicama u Bosni i Hercegovini više od 360 hiljada KM bonusa.

Svakom od zaposlenika najuspješnije prodavnice isplaćen je bonus od preko 4.500 KM, piše Biznisinfo.ba

- Marketing -

Kako kažu, jedna od najvažnijih pogodnosti koje JYSK kao poslodavac osigurava svojim zaposlenicima su isplate bonusa koji mogu premašiti iznose od više hiljada KM.

Budući da je danski maloprodajni lanac i tokom finansijske godine 2020/2021. poslovao veoma uspješno, pojedinačni su bonusi zaposlenika, koji rade u trgovinama prema ostvarenom rastu prometa, isplaćeni u iznosima preko 4.500 KM, a ukupno isplaćen godišnji bruto bonus zaposlenicima u prodavnicama u BiH iznosi 362.987 KM.

“JYSK je ponosan na svoj sistem bonusa, jer ga smatramo izuzetno motivirajućim za naše zaposlenike, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposlenici svake naše trgovine imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu sa rastom prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina, a visina bonusa zavisi samo o rastu prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji”, izjavila je country managerica JYSK-a, Vesna Kukić Lončarić.

Ovakav sistem se pokazao veoma uspješnim, jer su zaposlenici motivirani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada, bez obzira na radno mjesto u trgovini, ovaj model iznimno potiče timsku atmosferu.

“U konačnici imamo zadovoljne zaposlenike i kupce koji imaju najkvalitetniju uslugu”, kazala je.

Tokom finansijske godine 2020/2021. najuspješniji tim sa najvećim isplaćenim bonusom bio je tim prodavnice iz Cazina, koji prate timovi iz Viteza i Bugojna.

- Marketing -

Najnovije