― Marketing ―

KOMENTAR: Zašto je pobjeda Erdogana važna za Bosnu i Hercegovinu

- Marketing -

Pobjeda Recep Tayyip Erdoğana u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Turske ima duboko značenje ne samo za Tursku, već i za Bosnu i Hercegovinu, kao i za mnoge svjetske sile koje imaju interese u našoj regiji.

Turska je ostavljena lideru Erdoğanu u amanet kao branitelju Bosne i Hercegovine od onih koji pokušavaju iskoristiti slabosti naše države.

- Marketing -

Erdogan se nerijetko prisjeti posljednjeg susreta sa prvim predsjednikom Republike Bosne i Hercegovine, Alijom Izetbegovićem, neposredno prije njegove smrti. Taj trenutak duboko je obilježio Erdogana i nadahnuo ga da se posveti zaštiti i razvoju Bosne i Hercegovine. Alija Izetbegović je povjerio Erdogana s važnim političkim i strateškim porukama, od kojih je jedna bila da čuva Bosnu kao svoju.

U posljednje vrijeme svjedočimo prisutnosti neke nove politike u Bosni i Hercegovini koja se latentno protivi turskom utjecaju i zagovara slijepu saradnju s Zapadom. Međutim, važno je imati na umu da je Turska oduvijek bila partner i prijatelj Bosne i Hercegovine, pružajući podršku u teškim trenucima i braneći njen suverenitet.

Pobjeda Recep Tayyip Erdoğana donosi stabilnost i kontinuitet liderstva, što je od ključne važnosti u suočavanju s izazovima i održavanju mira u regiji. Njegova posvećenost izgradnji i razvoju Bosne i Hercegovine je neosporna. Pod njegovim vođstvom, možemo biti sigurni da će se Alijin amanet ispuniti, a saradnja između Turske i Bosne i Hercegovine će se nastaviti jačati.

Umjesto da se okrećemo protiv Turske, trebali bismo prepoznati vrijednost njihovog prijateljstva i podrške. Zajedno, možemo raditi na izgradnji bolje budućnosti za našu zemlju. Turska je uvijek bila i ostat će snažan partner koji dijeli naše interese i brine se za dobrobit našeg naroda.

Sada je vrijeme da se ujedinimo kao Bosna i Hercegovina i cijenimo podršku koju imamo od Turske i njenog lidera, Recep Tayyip Erdoğana. Neka nam ova pobjeda bude podsjetnik na našu zajedničku snagu i odlučnost da izgradimo prosperitetnu budućnost za našu dragu domovinu.

Uprkos onima koji zagovaraju antitursku politiku i pokušavaju nametnuti saradnju s Zapadom i ruskim zagovaračima, ne smijemo zaboraviti historijske veze i zajedničke vrijednosti koje dijelimo s Turskom.

Turska je uvijek bila prisutna u našoj regiji kao prijatelj, saradnik i saveznik.

Svijet se neprestano mijenja, a naša je dužnost da se prilagodimo tim promjenama, ali istovremeno trebamo cijeniti i očuvati našu tradiciju, kulturu i historiju. Turska je bila jedan od ključnih čimbenika koji je podržavao našu borbu za nezavisnost i očuvanje našeg identiteta. Ne smijemo zanemariti taj doprinos i važnost Turske u našem razvoju.

Danas se suočavamo s izazovima od strane svjetskih sila koje žele nametnuti svoju volju našoj zemlji. Turska, pod vodstvom predsjednika Erdoğana, stoji uz nas i brani naš suverenitet. Njegova posvećenost ostvarenju vizije Alije Izetbegovića, da zajedno s našom tamošnjom braćom razvijamo Bosnu i Hercegovinu, pruža nam snagu i nadu.

Njihova podrška nije samo vojna ili politička, već je i kulturna, ekonomska i humanitarna. Njihova uloga u očuvanju naše baštine i promicanju interkulturalnog dijaloga je neprocjenjiva.

Stoga, umjesto da se okrećemo protiv Turske, trebali bismo graditi mostove suradnje i dijaloga. Naša zemlja može profitirati od turskih investicija, ekonomske razmjene i razvoja infrastrukture. Turska je pokazala da je pouzdan partner i da se brine za dobrobit svojih saveznika.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...