22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Kolovoz je suh, a vidljivost uglavnom dobra

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img


Stabilizacija vremena povoljno utiče i na saobraćajnu situaciju na putevima u BIH, navode u utorak iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Kolovoz je suh, a vidljivost uglavnom dobra. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, pa se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise, javlja Anadolu Agency (AA)
Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever – Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.
Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad – Sarajevo sjever, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 6 sati doći će do obustave saobraćaja.
Danas i sutra izvode se radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin – Konjic. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.
U tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 do 4.30).
Na putu Tuzla – Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj – Rudanka, Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Živinice.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO