Povezano

Koliko vjerujete dr. Googleu?

Kada imaju neki simptom bolesti, mnogi građani u svijetu prvo traže “konsultacije dr. Googlea”. Prema nekim procjenama, to radi čak 80 posto stanovnika Zemlje. Pitali smo građane Sarajeva koliko često odlaze na internet kako bi “potražili dijagnozu”.

 

- Marketing -

“Uvijek čovjek kada nešto sumnja prvo pročita nešto na internetu, ali uvijek tamo piše nešto ozbiljno u odnosu na ono što jeste na kraju. Na kraju ljekaru idem naravno. Prvo internet, onda ljekar”, rekao je jedan od Sarajlija.

 

Drugi ističu da su vrlo oprezni i da isključivo idu ljekaru.

 

“Isključivo vjerujem ljekarima. Sve se može pronaći na internetu, na Googleu, svako može ukucati svoje simptome i pomisliti imam rak, imam tumor, karcinom, nešto, ali opet doktor kad provjeri fizički vas sa stetoskopom i sve, to je najsigurniji način”, kazao je.

 

Neko pak koristi internet za dodatne informacije o lijekovima.

 

“Pravo da vam kažem pratim dijagnoze ljekara i kada uzimam lijek pročitam upute, često puta pogledam i na internetu”, kazao je jedan od Sarajlija.

 

Svi ljekari naglašavaju kako je, ukoliko se osjećate loše i sumnjate na neku bolest, najvažnije da prvo dođete u zdravstvene ustanove. Možete se posavjetovati sa dr. Googleom, ali ne i prepustiti mu svoje zdravlje i liječenje.

- Marketing -

Najnovije

Popularno