Koliko je OPASNO PODGRIJAVATI PILETINU? Oglasila se organizacija za kontrolu hrane!

Popularno

Povezano


Koliko ste samo puta odložili već prženu ili pečenu piletinu u frižider, pa te ostatke kasnije podgrijavali za ručak! No, da li ste se ikada zapitali koliko je to bezbjedno.

- Marketing -

Stručnjaci kažu da ovo nije opasno, ali da ipak valja povesti računa o nekoliko stvari. Prije svega, neophodno je da je bacite ako je stajala u frižideru duže od tri dana. Takođe, vodite računa da je ne presušite tokom podgrijavanja – to će je učiniti nejestivom.

Lidija Bučtmen iz australijske organizacije za kontrolu hrane kaže da piletinu možete da podgrijavate čak i više puta, ali uz uslov da ne dostigne temperaturu veću od 70 stepeni.

Zato je najsigurnije da to radite u rerni. Jednostavno, ubacite piletinu u rernu i upalite na 70 stepeni, a kada je izvadite prelijte je sa malo ulja kako bi bila sočnija.

Takođe, postoji i opcija podgrijavanja u mikrotalasnoj, ali budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgrije ravnomjerno. Komad mesa možete izrezati prije stavljanja u mikrotalasnu, a onda ga podgrijati tri minuta na najvišoj temperaturi. Ostavite meso da odstoji najmanje dvije minute prije posluživanja, prenosi “Srbija Danas“.

- Marketing -

Najnovije