Povezano

Koliko često treba prati kosu?


Prečesto pranje kose može napraviti više štete nego koristi. Ipak, koliko često treba prati kosu ovisi o nekoliko stvari.

- Marketing -

Ako imate tanku i nježnu kosu, možda biste je trebali prati svakodnevno jer se lako prekriva sebumom i puno brže izgleda masno.

Ako imate suhu ili kovrčavu kosu možete ju rjeđe prati, a bilo bi dovoljno svaki drugi dan.

Ako je vaša kosa teksturirana, potrebno ju je najmanje prati, a korištenje blagog šampona jednom tjedno ili čak svaki drugi tjedan bilo bi dovoljno da ostane čista.

Svakodnevno pranje kose može biti loše. Kosa koja je potpuno lišena prirodnog ulja može biti gruba i mnogo teža za stiliziranje.

Kada se vlasište previše osuši, može početi proizvoditi još više sebuma, a preporučuje se pranje kose svaka dva do tri dana kako biste izbjegli masnu kosu i iritaciju vlasišta.

Ako volite vježbati i redovito provodite sate u teretani, svakodnevno pranje kose moglo bi zaštititi kožu na tjemenu od gljivičnih infekcija i začepljenih pora, ali to zauzvrat može usporiti rast kose, pa čak i uzrokovati opadanje, prenosi 24 sata.

Lakovi i gelovi za kosu mogu pomoći da lijepo stilizirate kosu, ali ako ih koristite prečesto, mogu se nakupiti na tjemenu i uzrokovati svrbež.

Kako bi koža na tjemenu ostala zdrava, temeljito operite kosu nakon korištenja ovakvih proizvoda.

Bojanje kose je kreativan način da osvježite izgled, ali ako želite da nova boja traje što dulje, perite kosu rjeđe.

- Marketing -

Najnovije

Popularno