Povezano

Kolači vam nikako ne uspijevaju? Isprobajte ovih 8 savjeta


Tko god je pekao kolače zna koliko pažnje treba posvetiti pripremi jer sve u jednom trenutku može krenuti krivo.

- Marketing -

Ali niste sami, i najboljim kuharima se često potkrade greška kod pripreme poslastica. Kako bismo vam olakšali ove dane, donosimo savjete bivše odvjetnice, a danas poznate kuharice Vallery Lomas.

1. PROČITAJTE CIJELI RECEPT

Zvuči jednostavno, ali može biti pravi izazov. Možda ste do danas stavljali sastojke po vlastitom nahođenju, ali i shvatili da to nije dobar način pripreme kolača.

“Ako ste tek počeli peći kolače, nemojte koristiti zamjene za sastojke jer vjerojatno ne znate čime što možete zamijeniti. Kada kuhate varivo, možete se poigrati, ali kada pečete kolače morate pratiti recept kako biste na kraju imali dobre rezultate”, pojasnila je Lomas. To bi značilo da ako u receptu stoji prašak za pecivo, soda bikarbona nije dobra zamjena. Upravo je iz tog razloga pametno pratiti recept i pobrinuti se da sve namirnice imate pri ruci kada započnete s pripremom. Ne želite da vam se dogodi da pripremate kolač koji zahtjeva jaja a vi u tom trenu shvatite da jaja nemate. Čitanje recepta će vam pomoći da izgradite samopouzdanje u kuhinji jer ćete uskoro znati što možete očekivati kada vidite novi recept.

2. VAGAJTE SASTOJKE

Možda još nemate vagu za namirnice jer mislite da su jako skupe, ali danas ih možete nabaviti po pristupačnim cijenama, a nakon što pomoću nje pripremite prvi kolač, bit će vam jasno zašto je toliko potrebna. Korištenje vage umjesto posuda s mjerama je puno lakše i preciznije. Dodatni je bonus da ćete imati puno manje stvari za pranje.

“Vaga je puno bolja opcija jer možete izvagati sastojke na jednom mjestu i u istoj posudi napraviti tijesto, a to znači puno manje posla”, ističe Lomas.

3. SASTOJCI NEKA BUDU SOBNE TEMPERATURE

Osim ako recept ne zahtijeva hladne namirnice, sve što je potrebno za pripremu kolača izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije korištenja. Mnogi čine ovu grešku, a često s maslacem koji se dodaje u tijesto kada je sobne temperature. Ako ga dodate direktno iz hladnjaka, tekstura kolača neće biti jednaka, a može se dogoditi i da sve morate baciti i krenuti iz početka.

- Marketing -

Najnovije

Popularno