Koje boje će biti dim iz TE Kakanj: Konkurs za novog direktora promijenio planove potencijalnim kandidatima

0

Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo raspisala je konkurs  za imenovanje direktora podružnica u Jablanici, Kaknju, Tuzli, Bihaću, Mostaru, Sarajevu i Zenici.

Iako se na ove funkcije prijave kandidati ispred političkih subjekata koji raspodjelom dobiju poziciju sada je Uprava Elektroprivrede BiH otišla korak dalje kako bi unaprijedila svoje poslovanje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Pored svih potrebnih kvalifikacija i uslova za učešće na konkursu za direktora Uprava je uvela novitet, koji je u određenim političkim krugovima doživljen kao atak na već skovane planove, a radi se o uslovu po kojem kandidat nema nijednu funkciju unutar političke stranke.

Aktuelni direktor TE Kakanj je Enver Merdić, koji je kako saznajemo iz izvora stranke bliskih portalu Kakanj-X.com jučer  podnio ostavku na mjesto predsjednika OO SBB Kakanj.

Pretpostavlja se da je upravo ta ostavka priprema za učešće na konkursu.

Kako saznajemo, ostavke u strankama se pripremaju i u drugim političkim partijama.

Vrijeme će pokazati koji kandidati imaju ambicije za ovu poziciju i da li će to ponovo biti aktuelni direktor kojem je mandat pred istekom ili neko drugi čije ime tek trebamo saznati.