Koalicija za državu i Mirsad Hadžikadić u Mostaru: “Naš put je drugačiji i zato nas se boje”

Zastupnik u Parlamentu Federacije, koji je i kandidat Koalicije Država za entitetski nivo vlasti iz HNK, Amer Obradović, osvrnuo se na aktivnosti koje je imao u protekle četiri godine, te predstavio prioritete za naredni period

Kandidat iKoalicije Država i kandidat Platforme za progres i ove koalicije za Predsjedništvo BiH, prof. dr. Mirsad Hadžikadić,boravili su u Mostaru, gdje su se predstavili, kao i program koalicije ”RED. RAD. MIR.”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Aldin Džino, kandidat Platforme za progres za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, je istakao važnost ideje političkog udruživanja snaga koje žele promjene, naročito u kantonima poput HNK gdje su etničke podjele itekako izražene, a nositeljica liste za isti nivo vlasti Ehlimana Dževlan potcrtala je važnost reformi u obrazovanju, te školovanju novih generacija na zajedničkom okvirnom kurikulumu koji će biti okrenut razvoju i demokratskim vrijednostima. O važnosti uključenja dijaspore, govorila je kandidatkinja Enisa Bukvić, te istakla veliku podršku koju profesor Hadžikadić i njegova politika ima među našim ljudima koji žive van svoje domovine.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Zastupnik u Parlamentu Federacije, koji je i kandidat Koalicije Država za entitetski nivo vlasti iz HNK, Amer Obradović, osvrnuo se na aktivnosti koje je imao u protekle četiri godine, te predstavio prioritete za naredni period:

”Hercegovini je Bog dao sunce. Novim propisima i subvencijama o obnovljivim izvorima energije moramo omogućiti svakom domaćinstvu da može bez velikih ulaganja ugraditi solarnepanele. Drugi potencijal koji moramo aktivirati jest – proizvodnja hrane. I treći – destinacijski turizam koji od Hercegovine treba napraviti turističku regiju kakva je Provansa u Francuskoj ili Toskana u Italiji”, kazao je Obradović.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Marko Cvjetković, kazao je: ”Mene je za ulazak u politiku motivirao pofesor Hadžikadić i njegova vizija drugačije Bosne i Hercegovine, u kojoj neće biti nereda, nerada i nemira. Svjesni smo da će ovo biti borba na duže staze, ali kada je ideja ispravna, ona na kraju mora poraziti sve retrogradne kojima smo izloženi tri decenije. Kada vidim naše kandidate, dokazane i časne ljude, vidim da smo već uspjeli. Ovo je sjajna ekipa i građani uistinu imaju koga podržati”.

Kandidat za Predsjedništvo BiH, prof. dr. Mirsad Hadžikadić je prvo ironično zahvalio dvojici kandidata koji su pokazali da njihov put nikako ne može biti naš put, te je nastavio:

”Naš put nije kao bilo koji drugi na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. Floskule i populizam je ono što dominira u ovoj izbornoj kampanji. Protiv nas se bore tako što nas ignorišu, pa nas pokušavaju ismijati, ali nas se u suštini boje, jer smo drugačiji i zato što smo zapalili iskru nade za drugačiju Bosnu i Hercegovinu. Put tzv. ‘nacionalista’ i tzv. ‘građanske opcije’ su putevi interesa. Naš put je istinska alternativa građanima ove države. Mi smo bolji od stanja u kojem se nalazimo kao društvo. Ne možemo nastaviti biti ovo u šta su nas loši političari pretvorili. Naša je dužnost da istrajemo na svom putu i da promijenimo ovo društvo”, kazao je Hadžikadić.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Grom udario u cestu u Grudama, kao da je pala bomba

Grmljavinsko nevrijeme jutros je pogodilo Grude. Grom je udario u...

Ekstraprofit za naše pumpadžije, pada barel nafte

Dok je vrijednost naftnih derivata na svjetskom tržištu na...

Koliko je glasova potrebno za ulazak u Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako je suditi po ranijim opštim...

Istraživanje: Članstvo BiH u EU podržava 77,4 posto građana

Direkcija za europske integracije (DEI) provela je u augustu...