25.7 C
Kakanj
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Ko se vakcinisao s one strane Drine? Čelik priznao, Čerkez negira: Grobaru sam s lopate pobjegao

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgVeliki broj građana Bosne i Hercegovine dobio je poziv za vakcinaciju u glavnom gradu Srbije, a kako su naše vlasti zakazale u nabavci vakcina odziv bh. građana sasvim je logičan. Oportunistični su čini se bili i političari što je vidljivo i na fotografijama.

Fotografije sa beogradskog sajma, gdje se odvija proces vakcinacije, sadržavaju i neka poznata lica bh. političke scene.

Na sajmu je fotografisan pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, baš na mjestu gdje se vakcinišu bh. građani i to u trenutku dok vakcinacija traje. Međutim Čerkez sve negira.

-Nemam dileme da bih se vakcinisao da sam mogao. Pogotovo jer na taj način ne oduzimam vakcinu niti jednom čovjeku koji je prioritet u mojoj državi. A rekao sam da nisam bio planiran ni za prvu dozu vakcina koje su stigle jer smatrao sam da moje kolege koje rade u covid ambulantama trebaju biti prioritet. Tako se i desilo da su vakcine došle a ja sam u 90 minuti dobio teži oblik covida. Praktično sam pobjegao grobaru sa lopate, izjavio je Čerkez. Šta je radio na sajmu, ako se nije vakcinisao, još uvijek se ne zna.

Drugi je zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik. Čelik je potvrdio da se vakcinisao u Beogradu.

-Da li prepoznaje te osobu u crvenoj jakni. Mjesto je Beogradsko sajmište, gdje se provodi vakcinacija. To je Goran Čerkez, nama dobro znana osoba. Sebe osigurao, a one za koje se treba boriti ostavio bez perspektive s onu stranu Drine. Tu je primjećen zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Mirza Čelik. Naša se elita osigurala, jedna je od objava na društevnim mrežama.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO