Povezano

Ko je “monstrum iz Foče” koji je sinoć napao Nebojšu Vukanovića? Dodikov pristalica osuđen na 20 godina zbog silovanja 12-godišnjih djevojčicaNebojša Vukanović je večeras na svom blogu otkrio da je riječ o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa.

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sinoć je doživio neugodno iskustvo u Kutima kod Foče. On je, naime, sinoć snimao videozapis na mjestu gdje je danas položen kamen temeljac za izgradnju HE Bistrica.

- Marketing -

Prilikom snimanja videozapisa, probleme mu je pravio noćni čuvar te lokacije, koji sam za sebe kazao da je riječ o osuđeniku koji je “u Hagu ležao zajedno sa Slobodanom Miloševićem”.

Vukanović je večeras na svom blogu otkrio da je riječ o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa.

Foto: Screenshot

– Ni slutio nisam da ću sinoć u Kutima kod Foče u mraku nabasati na monstruma i ratnog zločinca, aktivistu vladajuće stranke i pristalicu Milorada Dodika, koji me je ometao i vrijeđao da sam izdajnik.

Foto: Screenshot

Radi se o izvjesnom Radomiru Kovaču zvanom Klanfa, koji je u Hagu osuđen na 20 godina robije zbog monstruoznih ratnih zločina, silovanja djevojčica, muslimanki iz Foče od svega 12 godina. Držao ih je u zatočeništvu, podvodio i prodavao kao roblje, a neke od žrtava, nažalost, se i dalje vode kao nestale, rekao je Vukanović.

Zbog ovih zločina Kovač je uhapšen 1999. godine, te je odveden u Hag gdje je priznao ratne zločine, a nakon izdržavanja 14 godina, ili dvije trećine zatvorske kazne u Norveškoj, pušten je kući u ljeto 2013. godine.

Također, Vukanović je istakao kako je Kovač učestvao i u monstruoznom ubistvu porodice Klapuh.

– Kovač je učestvovao i u ubistvu porodice Klapuh, koju je 5 vojnika za novac prebacilo u Crnu Goru, potom su ih strijeljali i gurnuli u provaliju, a zbog ovog ratnog zločina Klanfa i drugi su na potjernic, kaže Vukanović na svom blogu.

- Marketing -

Najnovije

Popularno