16.3 C
Kakanj
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Kina uvodi potvrdu o vakcinaciji


Kako se vakcine globalno uvode, nekoliko zemalja, uključujući Bahrein, već su uvele sertifikate koji identifikuju vakcinisane ljude, a EU se saglasila da uvede takozvane vakcinalne pasoše pod pritiskom južnih zemalja koje zavise od turizma.

Sertifikat koji je izdala Kina sadrži detalje sa informacijama o vakcinaciji protiv virusa korona kao i rezultat testa na virus korona, saopštilo je Odjeljenje za konzularne poslove pri kineskom Ministarstvu spoljnih poslova.prenose “Nezavisne“.

Ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je ranije da je cilj sertifikata da se postigne međusobna verifikacija informacija poput testa nukleinske kiseline i vakcinacije i time doprinese sigurnoj i urednoj interakciji ljudi. prenosi “Srna”.

Kina, takođe, još nije najavila ublažavanje ograničenja karantina za ljude koji stižu u Kinu i koji su vakcinisani protiv kovida 19.

Postojeći karantinski zahtjevi trebali bi da ostanu na snazi za ljude koji stižu u Kinu, jer je moguće da vakcinisani ljudi i dalje mogu biti zaraženi virusom, rekao je ranije portparol kineske Nacionalne zdravstvene komisije.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO