Karate klub “Sakib Bitić” Kakanj na turniru u Subotici osvojio četiri zlatne medalje

Danas je karate klub “Sakib Bitić” Kakanj učestvovao na 51. međunarodnom karate turniru i seminaru WKF “Subotica Open”  u Srbiji čiji organizatori su karate klubovi “Virtus Sezeged” i “Spartak” Subotica. 

Učešće je uzelo dvadeset osam klubova i tristo takmičara iz sljedećih država: Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Srbija, Izrael, Japan, Austrija, Hrvatska, Tajland i Rumunija.

Na ovom turniru kakanjski karate klub osvojio je ukupno četiri medalje, tri pojedinačne i jednu ekipnu.

Zlatne medalje pojedinačno osvojili su: Husagić Ilmihana, Selimović Rajza i Škulj Elmin. Ekipnu zlatnu medalju osvojio je miks tim u sastavu: Husagić Ilmihana, Selimović Rajza i Škulj Elmin.

Navedeni takmičari su učešćem na seminaru obavili polaganja za zvanja iz karate sporta i to: Škulj Elmin, Selimović Rajza, Husagić Ilmihana su položili za crni pojas 1.DAN.

Karakte klub “Sakib Bikić” odlikovan je   specijalnim priznanjem za razvoj karate sporta učešćem na međunarodnim takmičenjima.

 

Možda vam se svidi

NAPOMENA:Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-x.com. Portal Kakanj-x.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-x.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

avatar