15 C
Kakanj
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Karamatić prijeti nestankom države: “Bošnjaci autističnom politikom dovode do raspada BiH!”Presuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić prijetio je svojevremeno Bošnjacima da će nesteti u slučaju rata, a hercegovački političar Mario Karamatić danas prijeti nestankom države BiH.

“Ako se nastavi ovakva autistična bošnjačka politika, raspad BiH će biti jedina moguća opcija”, rekao je za Bild.ba lider minorne, ali agresivne stranke HSS-a Mario Karamatić komentirajući najnovije napise u vezi s “non-paperom” slovenskog premijera Janeza Janše.

Karamatić kaže kako je odgovornost za očuvanju cjelovite BiH na Bošnjacima.

– Odgovornost za očuvanje svake multietničke države na planeti Zemlji je uvijek i isključivo na najbrojnijem narodu. U slučaju BiH, ta odgovornost je na Bošnjacima, a njihova politika radi sve kako bi dokazala da je BiH nefunkcionalna i neodrživa – kazao je hercegovački jastreb Mario Karamatić.

On kaže kako bošnjački političari trebaju sjesti sa srpskim i hrvatskim političkim predstavnicima i s njima razgovarati o funkcionalnosti BiH.

– Najnovija galama koja je pokrenuta iz Sarajeva zbog upita predsjednika Slovenije može li se BiH mirno razići, pokazuje svu autističnost bošnjačke politike. Normalna i jedina ispravna reakcija bi bila sjedanje sa političkim predstavnicima Hrvata i Srba i pokušaj dogovora kako bi se napravila funkcionalna i održiva zemlja – kazao je Karamatić.

Prema njegovom mišljenju, prijetnje ratom besmislene su.

– Umjesto toga, oni prijete ratom prvo nama koji s njima živimo u BiH, a nakon nas, Republici Hrvatskoj, punopravnoj članici NATO-a i EU, te Sloveniji, zemlji koja, uz sve to, još preuzima predsjedanje EU od 1. jula ove godine – izvalio je Karamatić.

‘Autistična politika’

Ako se nastavi ovakva “autistična politika u BiH”, raspad će biti jedina moguća opcija, dodao je.

– Takvom retorikom još jednom dokazuju kako BiH niti je funkcionalna, niti održiva i upravo zbog takve politike će glasovi o potrebi razdruživanja BiH biti sve glasniji. Ako se nastavi ovakva autistična bošnjačka politika, na kraju će postati i jedina moguća opcija – zaključio je Karamatić, koji zagovara etničku podjelu BiH i formiranje zasebne hrvatske države “Herceg-Bosne”.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO