Kapi koje život znače

Crveni križ Kakanj kroz svoje svakodnevne aktivnosti sprovodi i aktivnost dobrovoljnog darivanja krvi. Tako su i danas u prostorijama kakanjske kuglane srednjoškolci tri srednje škole sa područja općine Kakanj mogli donirati kapi koje život znače.

Veliki broj punoljetnih srednjoškolaca sa područja općine Kakanj se odazvalo još jednoj u nizu akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji kakanjskog Crvenog križa i Federalnog Zavoda za transfuzijsku medinicu. Odziv za ovu akciju je prema riječima Fazile Ahmetović tehničkog sekretara Crvenog križa Kakanj je više nego zadovoljavajući.

„Prema našim očekivanjima, a moram reći da su ta očekivanja u startu premašena, ovoj akciji doniranja krvi se uključilo preko pedeset srednjoškolaca iz tri kakanjske srednje škole. Prije svega naglašavam da su to sve punoljetni srednjoškolci. Mi dva puta godišnje organizujemo ovakve aktivnosti i svaki put smo zadovoljni odzivom kakanjskih srednjoškolaca“ – kazala je Ahmetović.

Znajući da će darivanjem svoje krvi pomoći i možda spasiti nečiji život, daje ovim mladim ljudima podstrek da se prijave i za buduće akcije darivanja krvil. Ne kriju osjećaj zadovoljstva što čine jedno humano djelo kako bi jednog dana neko učinio isto to za njih.

[doptg id=80]

„Sretni smo jer znamo da je ovo krv koja nekome može spasiti život. Iz tog razloga ćemo se sigurno još mnogo puta u životu odlučiti donirati svoju krv kako bi danas-sutra, ne daj Bože možda i nama zatrebala“ – kažu učenici.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koje sprovodi kakanjski crveni križ, a u planu u skorije vrijeme imaju i neke druge aktivnosti. Ovoj akciji se priključio i predsjednik Crvenog križa Kakanj Nurudin Hrusto.

“Razlog darivanja krvi pored humane odgovornbosti je i činjenica da se ova aktivnost popularizira u Kaknju jer nikada ne znamo kome naša krv može pomoći i spasisti život” – kazao je Hrusto.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.