Kantonalno takmičenje “Projekt građanin/Ja građanin”

U subotu 13. aprila 2019. godine, Srednja mješovita škola “Mladost” u Zenici bila je domaćin kantonalnog takmičenja iz građanskog obrazovanja za osnovne, odnosno demokratije i ljudskih prava za srednje škole pod nazivom „Projekt građanin/Ja građanin“.

Na takmičenju koje je održano u organizaciji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS, te koordinaciju Pedagoškog zavoda Zenica, učestvovalo je 90 učenika iz 5 osnovnih i 6 srednjih škola i to: OŠ „Novi Šeher“ Maglaj, OŠ „Skender Kulenović“ Zenica, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj, OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Breza, OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Visoko, Gimnazija „Visoko“ Visoko, Gimnazija „Edhem Mulabdić“ Maglaj, Srednja tehnička škola Tešanj, MSŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Breza, Mješovita srednja škola Zavidovići i Medicinska škola Zenica.


U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Skender Kulenović“ Zenica sa temom “Preteške đačke torbe”, dok je u kategoriji srednjih škola prvo mjesto zauzela ekipa Srednje tehničke škole Tešanj sa temom “Jeste li seksualno (ne)informisani?”.

Pobjedničke ekipe će predstavljati Zeničko-dobojski kanton na Državnoj smotri učenika osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine koja će biti održana u Sarajevu 4. i 5. maja 2019. godine.

Možda vam se svidi

avatar