Kamera snimila poljski autobus prije nesreće: Nekoliko minuta kasnije sletio je sa auto-puta

Na društvenim mržama pojavio se snimak sa nadzorne kamere sa čvora Breznički Hum, koja je 7 minuta prije nesreće “ulovila” poljski autobus koji je putovao prema Zagrebu, a koji je potom imao nesreću na auto- putu.

Na snimku nije vidljivo nikakvo neuobičajeno ponašanje vozača, prenosi Jutarnji list. Nekoliko minuta kasnije autobus je sletio sa auto-puta, a smrtno je stradalo 12 putnika.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Na mjesto događaja izašla je zamjenica županijskog državnog tužilaštva u Varaždinu koja sprovodi uviđaj u saradnji sa policijskim službenicima.

“Prilikom sletanja poljskog autobusa sa auto-puta u Hrvatskoj poginulo je 12 putnika, 32 su povrijeđena od kojih je 19 teško”, rekao je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš, prenosi Srna.

U varaždinskoj bolnici je smješteno 11 povrijeđenih, od kojih je pet njih sa težim povredama na Odeljenju intenzivne njege.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Beroš je dodao da su u Čakovcu dvije pacijentkinje, koje su lakše povrijeđene, a u Kliničko-bolničkom centru Zagrebu je šest povrijeđenih sa teškim povredama.

“Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentkinja je na na operaciji koja još traje i trajaće dugo jer se radi o višestrukim povredama sa stanjem životne ugroženosti”, dodao je Beroš.

On je dodao da je na Traumatologiji i bolnici “Sestre milosrdnice” osam bolesnika, četvoro u Jedinici intenzivnog lečenja, dvoje u operacijskoj sali, a dvoje na obradi.

“U Dubravi su šestoro teško povređenih, na operaciji su dvoje”, kaže Beroš.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...