Kako zaštititi bebu tokom vrućih, ljetnih dana

Popularno

Povezano


Kako biste spriječili pregrijavanje bebe tokom vrućih, ljetnih dana poslušajte savjete stručnjaka.

- Marketing -

Tražite hlad – Sjenovita mjesta su idealna želite li provoditi vrijeme vani, a ne izlagati svoju bebu jakom suncu.

Odijevajte bebu odgovarajuće – Lagana odjeća svijetlih boja koja nije preuska držat će vašu bebu rashlađenom. Najbolji materijal je pamuk, a šeširići koji štite lice i vrat su, također, obavezni dodatak.

Držite bebu hidratiziranom – Beba će morati jesti češće kako biste osigurali da mokri kao i inače. Za bebe ispod šest mjeseci, majčino mlijeko ili formula su najbolji izbor, a starije bebe mogu dobiti i gutljaj vode.

Koristite kremu za sunčanje samo za bebe starije od šest mjeseci – Krema za sunčanje nije preporučljiva djeci mlađoj od šest mjeseci, što je još jedan od razloga zbog kojeg biste s mlađom bebom trebali što rjeđe biti na otvorenom, savjetuju stručnjaci.

Ne pokrivajte kolica ili nosiljku dekom – Najbolji način kojim ćete čuvati kolica u hladu je suncobran koji možete pričvrstiti na njih ili navlaka protiv sunca. Čak i lagana dekica od platnene tkanine može povisiti temperaturu u kolicima. Bolje je držati protok zraka slobodnim. Također, ako je vaše dijete pokriveno dekicom, nećete moći vidjeti ako se muči.

- Marketing -

Najnovije