Kako uopšte preživljavaju: Oni su najugroženija kategorija, a evo koliko para im ostane kad izmire sve obaveze

Došlo je do sniženja cijena goriva kako na svjetskoj berzi tako i kod nas, ali nema pokazatelja da je došlo do pojeftinjenja osnovnih životnih namirnica, niti da će do toga doći u skorije vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su saopštili iz Udruženja za zaštitu potrošača „Don“ iz Prijedora, ponovo svakodnevno čujemo da cijene moraju ići gore,  jer poslodavci nemaju dovoljno novca da isplate radnike.

– Lančano su poskupjele sve usluge, po principu “sve je poskupjelo, pa moramo i mi“. Ako pogledamo da penzioner koji ima 500 KM od ove količine novca treba da plati električnu energiju, vodu, odvoz otpada, RTV taksu, grijanje, komunalnu naknadu, i druge poreze i namete, lijekove da li se iko zapita koliko mu to novca ostane da preživi 30 dana u mjesecu. Otprilike, ostane mu 5-8 KM – navodi se na Facebook stranici ovog udruženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U „Donu“ se pitaju šta se iz potrošačke korpe od oko 3.000 KM može kupiti za osam KM, da preživite, odete po lekove, ne ostanete dužni za javne komunalne usluge.

– Dragi potrošači, ovo je realnost. Cijene će i dalje biti briga samo nas koji o njima diskutujemo, sa vječitim pitanjem da li nas iko čuje – poručuju iz „Dona“, prenosi Srpskainfo.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE