Povezano

Kako je pukla tikva?! Na sve strane leti perje između SNSD-a i Ujedinjene Srpske, a evo ko je sve “nastradao”U dosadašnjem sukobu koalicionih partnera “stradao” je još jedan istaknuti kadar Ujedinjene Srpske Milan Novitović, direktor Civilne zaštite RS-a, kome nije produžen mandat, uprkos njegovim dobrim odnosima sa predsjednikom Vlade Radovanom Višikovićem.

U vladajućoj koaliciji posljednjih dana “leti perje” između SNSD-a Milorada Dodika i Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, a ovaj sukob tinja još od hapšenja Branislava Zeljkovića, kadra US-a, što je jučer u potpunosti izašao na vidjelo nakon što su odbornici te stranke prekinuli bojkot i podržali rebalans budžeta Banje Luke koji je usvojen bez prisustva odbornika SNSD-a, piše portal BN.

- Marketing -

Ujedinjena Srpska i njen lider Nenad Stevandić okrivljuju kadrove SNSD-a da su smjestili istragu i zatvor za njihovog istaknutog člana Branislava Zeljkovića, koji je do odlaska u zatvor bio direktor Instituta za javno zdravlje RS-a i koji je suprug poslanice te stranke Mirele Zeljković Kajkut.

I Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture, već neko vrijeme je “na udaru” centrale SNSD-a iz koje traže i njeno uklanjanje iz Vlade Republike Srpske.

Kako saznaje BN, Natalija Trivić iz tih razloga prije par dana nije na sjednici vlade podržala prijedlog budžeta Republike Srpske za narednu godinu.

U dosadašnjem sukobu koalicionih partnera “stradao” je još jedan istaknuti kadar Ujedinjene Srpske Milan Novitović, direktor Civilne zaštite RS-a, kome nije produžen mandat, uprkos njegovim dobrim odnosima sa predsjednikom Vlade Radovanom Višikovićem.

Sukob se sa entitetskog ubrzo prenio i na lokalni nivo, pa su u Banjoj Luci “zakuhali” odbornici SNSD-a i US-a zbog kadrovske politike SNSD-a kao i zbog politike koju SNSD nameće skupštinskoj većini u gradskoj skupštini po pitanju blokade grada neusvajanjem strateških dokumenata.

Sukob je očito kulminirao nakon što su jučer odbornici Ujedinjene Srpske podržali rebalans budžeta grada koji vodi Draško Stanivuković, mimo volje ali i najava SNSD-a, iz kojeg su prije sjednice samouvjereno poručili da skupštinska većina neće učestvovati u radu sjednice gradske skupštine.

Na kraju se ispostavilo da samo SNSD nije učestvovao u radu sjednice gradske skupštine, a rebalans budžeta grada Banje Luke, pored Ujedinjene Srpske, podržali su i odbornici SP Petra Đokića.

Ostaje da se vidi kako će se završiti “drama” između koalicionih partnera koja iz dana u dan prerasta u pravi sukob. Usvajanje budžeta bez odbornika SNSD-a je definitivno jedan od ozbiljnijih udaraca za ionako uzdrmani banjalučki SNSD, ali i vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj i Banjoj Luci.

- Marketing -

Najnovije

Popularno