Kako je krenulo, trebat će: Šire se upute za izradu grijalice koja ne troši ni struju ni drva ni plin, sav potreban materijal već imate

Na društvenim mrežama naglo je dobio na popularnosti videovodič jednog Britanca koji je pokazao kako u doslovno pet minuta napraviti grijalicu od nekoliko stvari koje vjerojatno već imate kod kuće, a leže vam po podrumima, šupama i terasama,

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Grijalica ne radi na drva, struju ili gorivo poput dizela ili benzina. Potrebna vam je, prije svega, zemljana posuda, tegla i nekoliko  svijeća u metalnom postolju, koje se mogu kupiti čak u pakovanju od 50 ili 100 komada. Za nešto složeniju varijantu trebat će vam i tanka šipka s navojem, nekoliko odgovarajućih matica i šelne.

Mnogi  su oduševljeni idejom, jer iako grijalica ne može zagrijati sto kvadrata, dovoljna je da pruži malo topline, a osim toga – i lijepo izgleda.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kako bi provjerio koliko je zapravo učinkovita, drugi youtuber je teglu izmjerio i termokamerom.  Zemljani lonac se s temperature od 22 Celzijeva stepena brzo uspio zagrijati na temperaturu od 50 stepeni, koju je potom raširio uokolo.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...