Povezano

Kako je Danijela prevarila građana BiH za 30.000 maraka

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Danijele Lazić koja se terete za produženo krivično djelo prevare.

 

- Marketing -

Optužnica protiv Lazićeve sadrži 12 tačaka, odnosno krivičnih djela u kojima je kako navode iz banjalučkog tužilaštva, optužena stekla imovinsku korist u iznosu od oko 30.000 maraka.

 

Prema optužnici Lazić je krivična djela izvršila u periodu od januara 2020. godine do 28. juna ove godine 2021. na području Banja Luke, prenosi Srpskainfo.

 

“Optužena je u više navrata, u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovela više osoba u zabludu, lažnim prikazivanjem činjenica i lažno se predstavljajući kao službena osoba i tako navela oštećene da na štetu svoje imovine daju određene količine novca Danijeli Lazić”, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

1. U maju i junu mjesecu 2020. godine, u Banjoj Luci, u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovela u zabludu oštećenu O. J, vlasnicu kozmetičkog salona. Optužena se prethodno lažno predstavila kao “sanitarni inspektor”, te lažno prikazala činjenicu da je raspisan konkurs za dodjelu jednokratne pomoći samostalnim privrednicima, na koji ista može uticati, odnosno pomoći da oštećena dobije ta podsticajna sredstva, te lažno prikazala činjenicu da oštećena ima dvije neplaćene komunalne takse i tako navela O.J. da na štetu svoje imovine učini besplatno pružanje kozmetičkih tretmana Danijeli Lazić, te da joj da novac u ukupnom iznosu od 305 KM.

 

2. U maju i junu 2020. godine, dovela u zabludu B.Š. koja je zaposlena kao radnica kozmetičkog salona na način da se prethodno lažno predstavila kao “sanitarni inspektor”, te lažno prikazala činjenicu da oštećena ima pravo na naknadu za samohranog roditelja, na koju Danijela Lazić može uticati da ju oštećena dobije i tako navela oštećenu B.Š. da na štetu svoje imovine da novac u ukupnom iznosu od 150 KM.

 

3. U martu 2020. godine u automehaničarskoj radnji vlasništvo Ž.S., dovela u zabludu oštećenog tako što se predstavila kao sanitarni inspektor. Optužena je lažno prikazala činjenicu da može uticati da oštećeni dobije podsticaj Gradske uprave grada Banjaluka, a koji je u vezi sa dodjelom novčanih sredstava malim preduzetnicima, s tim da joj oštećeni prethodno da novac u iznosu od 356 KM i 242 KM, a za potrebe plaćanja gradskih taksi i tako navela oštećenog Ž.S. da na štetu svoje imovine da istoj novčani iznos u visini od 598 KM.

 

4. U periodu od novembra 2020. godine pa do januara 2021. godine u Banjoj Luci, u namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist, dovela u zabludu oštećene Z.K. i njegovog sina Ž. K. Optužena se predstavila kao advokat, te lažno prikazala činjenicu da će sastaviti tužbu za razvod braka između Ž. K. i njegove tadašnje supruge J.K, s tim da joj oštećeni prethodno u više navrata daju novčana sredstva za plaćanje taksi, što oštećeni Z.K. i čini.

 

Oštećeni je Danijeli Lazić u više navrata dao novac u ukupnom iznosu od 1.144 KM, a optužena je lažno prikazala činjenicu da će u ime i za račun oštećenog Z.K. podnijeti zahtjev za odobrenje sredstava za poljoprivredni podsticaj za male privrednike, s tim da joj oštećeni prethodno da novac u iznosu od 670 maraka zatim 301 KM i 180 KM, a za potrebe plaćanja gradskih taksi. Na ovaj način Lazićeva je navela oštećenog Z. K. da joj da novčani iznos od 1.151 KM, nakon čega je Danijela Lazić 6. februara 2021. godine djelimično vratila dug u iznosu od 500 KM.

 

5. U periodu od maja pa do avgusta 2020. godine, u Banjoj Luci, dovela u zabludu oštećenog R.Š, na način da se prethodno lažno predstavila kao zaposlena u firmi iz Banjaluke, te lažno prikazala činjenicu da će u firmi biti licitacija korištenih vozila, odnosno da će vozila biti na prodaju. Po tom osnovu, a za učešće na licitacijama i kupovini vozila, oštećeni je, prvo dao Danijeli Lazić novac u iznosu od 3.500 KM za kupovinu automobila “škoda”, zatim novac u iznosu od 5.000 KM takođe za kupovinu automobila marke “škoda”, te novac u iznosu od 7.000 KM za kupovinu automobila “mercedes”, kao i novac na ime registracije i osiguranja prethodno navedenih vozila u iznosu od 1.500 KM, te je na taj način navela oštećenog da na štetu svoje imovine da istoj novac u ukupnom iznosu od 17.000 KM.

- Marketing -

Najnovije

Popularno