Povezano

Kako izaći na kraj sa negativnim ljudima?


Ako želimo, možemo zadržati pozitivno stanje duha, čak i kada smo prisiljeni da budemo okruženi negativnim osobama, bilo na poslu, bilo u porodici ili u drugim situacijama u kojima ih ne možemo izbjeći. U redovima koji slijede, otkrijte šta možete uraditi po tom pitanju.

- Marketing -

1. Zaštitite sebe

Bez obzira na to šta drugi rade, uvijek možete kontrolisati svoja osjećanja i ponašanje. Možete se zapitati kako reagujete u datoj situaciji i šta možete da promijenite. Ne možete uticati na reakcije drugih, ali možete na svoj odgovor i pažnju. Svako je odgovoran za sebe. Zlikovac ionako sebi nanosi štetu. Ali, trudite se da se ogradite od te priče. Možete, na primjer, prizivati scenario u kome ga nema, prenosi City Magazine.

2. Oživite ljubav

Možda vam u tom trenutku pomogne da se prisjetite nečega što vas uviek smiruje, bilo da je to pomisao na dijete, ljubimca, voljenu osobu, nešto što volite… Osjetite tu ljubav i pozitivne vibracije koje niko ne može da vam uskrati.

3. Odgovorite na lijep način

Još jedna sjajna taktika za suočavanje s teškim ljudima je taktika obrnute reakcije. Kada se neko ponaša negativno, pokušajte učiniti upravo suprotno. Ako je neko pesimističan, budite optimistični. Ako neko viče, govorite mirno. Ako vas neko kritikuje, vi ga hvalite. Ako neko djeluje s mržnjom, vi odgovorite ljubavlju. Ako vas neko preko gleda, vi mu se ljubazno nasmiješite. Što pozitivnije odreagujete, osjećaćete se bolje.

4. Ne primajte k srcu

Kad god je neko negativan, sjetite se da ta osoba može imati vrlo loš dan, da prolazi kroz teško razdoblje u životu, ili da može nositi ogromnu količinu stresa i tuge. Ne znate šta se događa s njom. Stoga je vrlo važno da njenu reakciju ne shvatate previše lično. 

- Marketing -

Najnovije

Popularno