“Kako da petogodišnjem sinu kažem da mu se mama neće vratiti”: Potresna ispovijest supruga preminule trudnice o zadnjim danima njenog života

Popularno

Povezano– Kako da ja sada petogodišnjem sinu kažem da mu se mama neće vratiti iz bolnice – pita kroz suze Jasmin.

Jasmin Lisak, suprug Melihe Lisak, dvadesetčetvorogodišnjakinje koja je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prije nekoliko dana u sedmom mjesecu trudnoće, u potresnoj ispovesti ispričao je njene posljednje dane.

- Marketing -

Osim što mu nisu dozvolili ni da je vidi, niti da joj donese stvari, njegovoj supruzi Melihi su uzeli i telefon, pa se nisu mogli ni čuti. Uz sve navedeno, jedva je dobijao ljekare pozivima na fiksne brojeve.

– Kako da ja sada petogodišnjem sinu kažem da mu se mama neće vratiti iz bolnice – pita kroz suze Jasmin.

Prema njegovim riječima, sve što je dobio od ljekara KCUS-a je šturo otpusno pismo.

– Tražit ću ekshumaciju da se utvrdi od čega je umrla – rekao je, između ostalog, Jasmin.

– Našao sam glavnu doktoku na DIP-u koja me slagala da moja žena sama hoda, da sama ide u WC. A ustvari moja žena kateter imala, ležala. Nikad je nisu hteli ni podići, sve vrijeme je ležala na leđima. Nisu je htjeli dignuti da malo sjedi, da prodiše. Međutim, sve se pomalo otkriva u ponedjeljak kada će moja žena preminuti. Imam poruke, došla je do telefona. Kolega joj neki dao taj telefon, ležao s njom na istom odjelu. Pričali smo, kaže cijelu noć preplakala, a niko joj u sobu nije ušao. Kaže da je osoblje da te Bog sačuva, da je ništa ne paze – rekao je Jasmin za Avaz.

- Marketing -

Najnovije