Kakanjski osnovci će predstavljati BiH na takmičenju "Žongarija-loptarija" u Austriji.

Povodom 15. aprila – Dana općine Kakanj, OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Kakanj je bila domaćin ovog takmičenja na kojem su učestvovale sve kakanjske osnovne škole.
U okviru Žogarija održana je igra nogometa za dječake i djevojčice štafetne igre spretnosti za dječake i djevojčice i kviz znanja. Osim u Kaknju, Žogarija se održala u još tri grada u BiH: Tešnju, Sarajevu i Goraždu. Najbolji rezultat u Kaknju su ostvarili učenici OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” I time stvorili uslove za državno takmičenje koje je održano u sarajevskoj Zetri 29.maja. Na tom takmičenju su učenici OŠ”Mula Mustafa Bašeskija” osvojili drugo mjesto a učenici OŠ”Osman ef.Đozo” iz Goražda prvo, što im je omogičilo predstavljanje BiH na regionalnom takmičlenju.
“Zbog finansijskih razloga škola iz Goražda je odustala od predstavljanja BiH na regionalnom takmičenju u Klagenfurtu I time učenicima naše kakanjske škole kao drugoplasiranim omogučilo predstavljanje BiH na ovom regionalnom takmičenju. Ide se u četvrtak, takmičenje je u petak 13.juna, a povratak je u subotu 14.juna. Sa učenicima idu I naši nastavnici ali I predstavnici iz Sarajeva koji će pomagati našoj školi da postignu što bolji rezultat” – istakao je direktor OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Suad Čeliković.

kakanj-x

Možda vam se svidi

Comments are closed.