Kakanjski odbojkaši odlaze u Srebrenik kao veliki favoriti

Kakanjci su trenutno na drugom mjestu sa 28 bodova i jedan su od kandidata za titulu prvaka BiH

0

Narednog vikenda nastavlja se Premijer liga BiH za odbojkaše. Ekipa “Kakanj 78” koja je u prvom dijelu sezone upisala deset pobjeda i jedan poraz, sa sjajnim nizom od devet uzastopnih pobjeda gostuje u Srebreniku kod ekipe “Gradina Herceg”.

Kakanjski odbojkaši se nalaze na drugom mjestu, samo bod iza vodeće “Mladosti” i na gostovanje u Srebrenik putuju po desetu uzastopnu pobjedu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Ekipa se za drugi dio sezone pripremala u Sportskoj dvorani u Kaknju, a kako kaže trener i igrač ekipe Almir Aganović, vrijedno se radilo na tome da se zadrži forma iz prvog dijela.

“Ekipa je je ostala u treningu cijelo vrijeme sa pauzom od četiri dana, tako da ne bi trebalo biti problema što se forme tiče. Ono što je mali problem je da nismo uspjeli odigrati ni jednu prijateljsku utakmicu zbog vremenskih uslova”, kazao je Aganović.

Što se zdravstvenog biltena tiče, ekipa je kompletna:

“Imamo nekoliko manjih povreda ima ali za Srebrenik smo kompletni. Očekuje nas teška utakmica ali idemo po povoljan rezultat i, nadam se, nastavak niza nepobjedivosti.”, kazao je Aganović.

Podsjećamo, u prvom dijelu sezone Kakanjci su u Sportskoj dvorani KSC Kakanj slavili protiv ekipe iz Srebrenika rezultatom 3:0.

Utakmica se igra sutra (subota) u Srebreniku, u dvorani JU Sportsko-rekreacioni centar  Srebrenik sa početkom u 18:00 sati.